+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Taksikyytien ylihinnoittelu, toimimattomat lentokentät ja kaikkialle leviävät jätteet ovat kolme suurinta epäkohtaa Thaimaassa vierailevien ulkomaalaisten mielestä.

TCT, Tourism Council of Thailand, teetti tutkimuksen vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä 200 turistin kesken koskien niitä epäkohtia, mitä he olivat Thaimaassa vierailunsa aikana maassa havainneet.

Kaikkein huonoimmin menestyivät taksit, 3.5 pistettä viidestä mahdollisesta. Turistit eivät pitäneet bangkokilaisten sekä muutaman muun turistialueen taksien tavasta pyrkiä sopimaan kyydin hinnasta taksamittarin käyttämisen sijaan.

Taksinkuljettajien toiminta on paikoittain niin törkeää, että viime huhtikuussa nousi otsikoihin Phuketin vanhasta kaupungista löytynyt kohtelias ja avulias taksimies, joka ei edes ylihinnoitellut kyytejään.

Toinen ilmeinen epäkohta ovat pitkät maahantuloprosessit lentokentillä ja kolmas on jätehuollon toimimattomuus turistialueilla. Muita huolenaiheita olivat ilmansaasteet eri puolilla maata.

TCT:n johtaja Chamnan Srisawat kommentoi tuloksia sanomalla hallituksen ja etenkin Liikenneministeriön tehtävänä olevan huolehtia siitä, että takseissa toimitaan sovittujen säädösten mukaan. Hän arveli Bolt-, Grab– ja MuvMi -taksien sekä niiden kaltaisten uusien toimijoiden ennen pitkää “tekevän tehtävänsä” taksikyytien hinnoittelun suhteen.

Ennen pitkää tämän kaltaiset toimijat tulevat voittamaan taksisodan.

Maahantuloprosessien hitauteen ei TCT -johtaja ottanut kantaa, mutta sanoi jätehuollon olevan lähinnä budjetointikysymys. Turismista elävien paikkakuntien tulisi satsata jätehuoltoon enemmän rahaa, mikäli sen toimimattomuus huolettaa ulkomaalaisia turisteja.

TCT:n tutkimuksen mukaan 98 % turisteista tulee Thaimaahan lomalle pääkohteinaan Bangkok ja Phuket. Majoitukseen turistit käyttävät keskimäärin 1.000-3.000 bahtia ja viettävät Thaimaassa aikaa keskimäärin kaksi viikkoa.

Jätteiden salakuljetus on yksi jätehuoltoon liittyvistä ongelmista.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: