+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Pääministeri Prayut Chan-O-Cha (pikkukuva) sai Ratchaburissa todeta, ettei arvostelijoitakin hänen toimiaan kohtaan löytyy.

Vanhempi naisihminen poistettiin Ban Pongin monitoimitalolta Ratchaburissa maanantaina 13.3. Talolle oli kerääntynyt paljon väkeä kuulemaan pääministeriä, jonka saapuessa nainen aloitti Prayutia kohti suunnatun kiroustulvan.

Silminnäkijöiden mukaan siviiliasuinen naispoliisi oli nopeasti tukkinut naisen suun laittamalla kätensä sen eteen ja alkoi sen jälkeen työntää naista väkijoukon sekaan. Naisen vastustellessa muitakin poliiseja tuli paikalle. He veivät naisen lähistölle pysäköidyn pakettiauton takatilaan.

Poliisit tukkivat pääministeriä solvaavan naisen suun nopeasti.

Yksi poliiseista oli kertonut paikalla olleille naisen osoittaneen pyörtymisen merkkejä. Hänet vietiin pakettiautoon ensiapua saamaan.

Erään toisen naisen nähtiin tekevän perinteisen kolmen sormen tervehdyksen Prayutin autosaattueelle. Tervehdys on sotilashallintoa vastustavien piirien käyttöön ottama symboli. Todistajien mukaan hänetkin poistettiin nopeasti ensin paikalta ja sen jälkeen koko alueelta.

Viranomaiset kyselivät paikalla olleelta toimittajalta, joka otti kuvia ja videota tapahtumista, ensin hänen pressikorttiaan ja sen jälkeen syitä kuvien ottoon.

Tämän naisen sotilashallintoa vastustava tervehdys oli liikaa tilaisuuden järjestäjille.

Poliittinen tilanne Thaimaassa alkaa kärjistyä nyt, kun vaaleihin on alle kaksi kuukautta aikaa. Tänään tiistaina 14.3. nähdään hallituksen kokouksen jälkeen hajoittaako Prayut täysin päätösvallattomaksi käyneen edustajainhuoneen.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: