+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Joissain osissa Thaimaata paikallinen Immigration vaatii ulkomaalaista ilmoittautumaan joko Immigrationin toimipisteessä 24 tunnin kuluessa maahan saapumisestaan tai vaihtoehtoisesti tekemään ilmoituksen netissä.

Immigrationin toimipisteissä laki on aina niin kuin sitä kulloinkin siellä tulkitaan ja käytännöt vaihtelevat suuresti eri toimipisteiden kesken, mikä on omiaan aiheuttamaan sekaannusta ulkomaalaisten keskuudessa. Ilmoitusvelvollisuus koskee ensisijaisesti huoneiden tai huoneistojen omistajia. Mikäli olet hotellissa, on hotelli velvollinen ilmoittamaan olinpaikkasi Immigrationille ja sen se tekeekin automaattisesti.

Vuokrahuoneistojen kyseessä ollen tilanne on mutkikkaampi. Laki sanoo, että vuokraamasi huoneiston omistajan tulisi tehdä se ilmoitus, mutta mikäli olet vuokrannut asunnon esimerkiksi suomalaiselta kaveriltasi, joka on Suomessa sinun tullessasi hänen asuntoonsa, niin silloin lienee parasta mennä tekemään se ilmoitus ihan itse. Sinua sen ilmoitusvelvollisuuden laiminlyönnistä kumminkin sakotetaan, mikäli sellainen on jäänyt tekemättä niillä paikkakunnilla, joissa Immigration sitä vaatii.

Immigrationin toimipisteet tulkitsevat lakeja kukin tavallaan ja jossain voi olla arkipäivää se, mistä jossain muualla ei olla kuultukaan. Kuva Hua Hinistä.

Kaikkein helpointa ulkomaalaiselle 24 tunnin ilmoittautumisen kanssa on unohtaa koko pykälän olemassaolo ja pitää huoli siitä, että ainoa Immigrationin toimipiste jonka kanssa asioi, sijaitsee jollain Thaimaan kv. lentokentistä. Siellä Immigrationia ei pätkääkään kiinnosta oletko käynyt jossain Pattayan Immigrationissa ilmoittautumassa 24 tunnin kuluessa siitä, kun tulit Thaimaahan.

Naapurimaihin lentäminen on erittäin edullista ja samalla tulee nähtyä vähän muutakin kuin pelkkää Thaimaata. Eikä tarvitse jonottaa Immigrationissa. Samalla kaavalla voi kiertää myös 90 päivän ilmoittautumisvelvollisuuden, jota tehdessään moni on saanut sakon laiminlyötyään sen 24 tunnin ilmoittautumisen.

Mitään laitonta tällaisessa menettelyssä ei ole. Tuleepahan ainoastaan hyödynnettyä laissa olevaa porsaanreikää.

Penangin Georgetown on sinulle, joka Immigrationin toimipisteessä jonottamisen sijaan katselet mieluummin kaupunkia riksan kyydissä.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: