+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Turistipoliisi on antanut Ratsada Pierin viime perjantaisista tapahtumista lausunnon, jonka mukaan molemmat tapahtumiin osallisina olleet taksinkuljettajat olivat “osaltaan oikeassa”.

Lausunnon antanut paikallisen turistipoliisin päällikkö Pichetpong Jangklaikom perustelee asiaa sanomalla minivanillaan turisteja laiturialueelta noutamaan tulleen Chatrapon Misinpanitanonin, 45, saapuneen noutamaan asiakkaitaan näiden tekemän tilauksen perusteella, mihin hänellä ilman muuta oli täysi oikeus. Chatraponin pysäyttänyt ja turistit tämän autosta poistanut Ekachai Decha, 37, puolestaan toimi oikein edustaessaan Ratsada VIP -taksiyhtiötä, jolla oli sopimus maakuljetuksista laiturilla operoivan Seatran -varustamon kanssa.

Ekachai oli ymmärtänyt sopimuksen tarkoittavan sitä, että Ratsada VIP:llä on yksinoikeus kaikkeen taksiliikenteeseen laiturialueelta poispäin.

– Sopimus sinänsä on täysin laillinen ja Land Transport Officen sääntöjen mukainen, Pichetpong perusteli mustan kääntymistä harmaan kautta pikku hiljaa valkoiseksi aitothaimaalaiseen tyyliin.

Nämä kaksi bangkokilaisturistia eivät omien sanojensa mukaan enää koskaan palaa Phuketille juuri täkäläisten taksikuskien “ansiosta”.

Poliisi aikoo vielä tavoittaa Chatraponin kyydistä poistetut turistit kuullakseen vielä näiden version tapahtumien kulusta.

Taksien toimia Ratsada Pierillä alettiin tutkia siksi, että sanat “taksimafia” ja “mafia” oli mainittu erittäin usein tapauksen yhteydessä sosiaalisessa mediassa. Sehän ei toki ole ensimmäinen kerta, sillä ainakaan länsimaisella oikeustajulla varustettu matkailija ei mitenkään voi käsittää, että joku taksikuskien välinen sopimus voisi estää häntä tilaamasta kyydin keneltä tahansa luvalliselta taksiliikenteen harjoittajalta ilman, että hänet tullaan hakemaan ulos tilaamastaan taksista ja pakotetaan ottamaan toinen kyyti.

Mielenkiintoinen erityispiirre tässä tutkimuksessa on se, että kukaan ei jostain syystä tunnu tietävän tai halua sanoa, kuinka paljon alunperin 400 bahtin hintaiseksi luokiteltu kyyti Ratsada Pieriltä Patongille tuli lopulta turisteille maksamaan Ratsada VIP -taksin kyydissä. Luulisi tuollaisen asian oleellisesti kuuluvan tämänkaltaisen tutkimuksen piiriin?

Phuketin saarella on alueita, jonne on aivan turha edes yrittää tilata taksia bolt -sovelluksella, koska kuskit eivät uskalla sinne pysähtyä. Mutta taksimafiaa siellä ei ole.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: