+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Tätä menoa jos jatketaan, niin seuraava otsikko on “Thaimaan hallitus koronan kourissa”.

Mitä Anutin eilen, sitä Jurin tänään, voidaan todeta kauppaministeri Jurin Laksanawisitin (pikkukuva) koronatartunnasta. Myös Jurinin tartunta todettiin sen jälkeen, kun hän palasi kotimaahansa ulkomaanmatkaltaan. Tämä matka suuntautui Lontooseen.

Kauppaministeri ilmoittaa kollegansa tapaan tekevänsä etätöitä kotoaan käsin viikon ajan, elleivät lääkärit muuta määrää.

Thaimaan toinen terveysministeri Satit Pitutecha esitti käsityksenään etteivät lisääntyneet koronatartunnat johdu maskien käytön vähentämisestä, vaan lähinnä siitä, että matkustaminen on tänä päivänä oleellisesti vapaampaa kuin ennen. Toiseksi syyksi hän ilmoitti ilta- ja yöviihdepaikkojen aukiolon pidentämisen.

Julkisuudessa turhan vähälle huomiolle jäänyt Satit Pitutecha on itse asiassa se mies, joka terveysministeriötä pyörittää sillä aikaa, kun Anutin matkustelee.

– Kansalaisten ei tarvitse olla huolissaan tästä asiasta, mutta kannattaa edelleen muistaa ne turvavälit sekä maskien käyttö väentungoksessa ja huonosti ilmastoiduissa tiloissa, hän muistutti.

Tällä hetkellä Thaimaan hallitus ja viranomaiset seuraavat erityisen tarkasti Omicron -variantin BA.4:n ja BA.5:n alamuunnosten leviämistä, ministeri kertoi. Hän lisäsi vielä, että uusien alamuunnosten ei ole todettu aiheuttavan sen vakavampia oireita kuin aiempienkaan Omicron -varianttimuunnosten.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: