Muovijätettä biopolttoaineeksi suomalaisvoimin Thaimaassa
Vuonna 2020 Thaimaassa ja Hollannissa toimintansa aloittanut Corsair Group, jonka johdossa on suomalainen Jussi Veikko Saloranta (pikkukuva), on kehittänyt menetelmän tehdä muovijätteestä biopolttoainetta.
Meidänkin sivuillamme on aina silloin tällöin kerrottu jätevuorista ja näytetty kuvia merissä kelluvista muovijätelautoista eikä rannoille ajautuneita roskiakaan ole jätetty kuvaamatta. Kaikki tämä viime kädessä siksi, että jokainen meistä tuottaa keskimäärin 50 kiloa muovijätettä vuosittain. Toiset enemmän, toiset vähemmän. Vasta viime vuosina on havaittu huomaamaan, ettei näin voi jatkua ja tässä kohtaa täysin uudenlaista teknologiaa hyödyntävä Corsair Group astuu kuvaan.
Yhtiön kehittämällä saasteettomalla menetelmällä tapahtuva jätemuovin sulattaminen mahdollistaa joko uusien muovituotteiden valmistamisen tai biopolttoaineen tuottamisen. Kumpi tahansa lopputulos valitaankin, niin muovijäte saadaan hyötykäyttöön sen sijaan, että sillä saastutettaisiin maailman meriä tai kuormitettaisiin luontoa muilla tavoin.
– Tavoitteena meillä on saada kaikki mahdollinen muovijäte uusiokäyttöön ekologisimmalla mahdollisella tavalla. Tätä tarkoitusta varten käyttämämme pyrolyysiteknologia on ehdottomasti maailman johtava alallaan ja pystyy muuntamaan mitä moninaisimpia muovijätteitä uusiokäyttöön. Pois luontoa saastuttamasta, kertoo Corsair Groupin hallituksen puheenjohtaja ja pääjohtaja Jussi Veikko Saloranta.

– Tavoitteemme saavuttamiseksi pyrimme tekemään yhteistyötä eri maiden hallitusten sekä niiden alaisten yritysten kanssa, jotka haluavat osaltaan olla pienentämässä ja poistamassa niitä vahinkoja, jotka muovijäte on maailmalle jo aiheuttanut. Meillä on vain tämä yksi maapallo ja yhteistyössä toimimalla sille voidaan vielä rakentaa parempi ja terveempi tulevaisuus meidän kaikkien nautittavaksi.
Thaimaassa Corsair Groupin toiminta näkyy ulospäin 6.400 -neliöisen teollisuushallin muodossa. Siellä ei hallin nimen etuliitteestä huolimatta saastuteta, vaan puhdistetaan sulattamalla muovia täysin päästöttömästi uuteen olomuotoon. Takaisin nesteeksi, jota muovi alunperin on ollutkin.
Tehtaan tämänhetkinen tuotantokapasiteetti on semmoiset 200.000 litraa kuukaudessa, mutta vuoden 2022 aikana valmistuva toinen tuotantolaitos tulee nostamaan kapasiteetin peräti miljoonaan litraan kuukaudessa.
– Kasvun myötä me etsimme koko ajan aktiivisesti uusia kumppaneita ja täällä Thaimaassa tunnetuimpia meidän olemassaolevista kumppaneistamme taitavat olla Centara Group, Kasetsartin yliopisto, Dairy Home sekä Chatrium Hotels and Resorts, Saloranta kertoo.

Corsair Group työllistää tällä hetkellä lähes 100 henkilöä ja sen maailman pääkonttori on Bangkokissa. Euroopan päämaja löytyy Amsterdamista. Lisätietoja yhtiöstä saa sen nettisivuilta tuosta alta.
0 comments