+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Huomasin arkistoja selaillessani joskus ennenkin aloittaneeni pääkirjoituksen tuolla samalla otsikolla. Kyllä kai otsikoihinkin pätee autokaupasta tuttu sanonta, jonka mukaan hyvä käytetty on aina parempi kuin onneton uusi, joten mennään nyt sitten sillä. Viimeksi tuota otsikkoa käyttäessäni iloitsin siitä, että meidän lukijamäärämme oli ylittänyt 30.000 tai jotain siihen suuntaan. Kauas on niistä ajoista tultu, sillä Buddhan vuonna 2564 minulla on 202.340 hyvää syytä muistaa syyskuu. Kiitos kaikille osallistuneille.

Viimeksi meidän lukijamäärämme nousivat täysin uudelle tasolle helmikuussa 2020, jolloin ensimmäisen kerran ylitettiin 50.000 lukukerran raja ja sen jälkeen, kun aloimme toimittaa omilla kanavillaan Hua Hinin, Pattayan ja Phuketin paikallisuutisia tapahtui tämä nyt toivottavasti-ei-vielä huippunsa saavuttanut hyppäys heinä-, elo- ja syyskuun aikana. Paikallisuutisten suosio on koko ajan kasvussa, kuten kuukausi sitten ennustelinkin.

Hua Hinin seudun uutisia luettiin syyskuussa noin 6.000 kertaa, Pattaya kiinnosti lähes 11.500 kertaa ja Phuketinkin tapahtumat yli 4.200 kertaa. Aivan tarkkoja lukuja on mahdoton saada, koska jotkut uutiset linkittyvät toisiinsa tai sivuavat toisiaan muulla tavoin. Luvuista näkee, että vaikka Phuketissa käykin eniten turisteja vuosittain, niin suomalaisten loma-asunnot sijaitsevat mieluummin Hua Hinin ja Pattayan seuduilla.

Yksittäisistä artikkeleista ylivoimaiseksi ykköseksi nousi syyskuussa Gizmon vasta 27.9. julkaistu pohdiskelu Thaimaan mahdollisuuksista pilata loputkin siitä, mitä takavuosien Thaimaa -buumista vielä on jäljellä.

Lyhytnäköinen ahneus pilaamassa Thaimaan matkailunäkymät

Tuo kirjoitus oli täysin omassa luokassaan, myöhäisestä julkaisuajankohdastaan huolimatta yli 700 lukukertaa kakkosta edellä, ja sitä seurasivat sitten 70 lukukerran sisällä toisistaan kolme artikkelia, joista kakkoseksi tuli se, minkä jo julkaisuhetkellä tiesimme kipuavan luetuimpien joukkoon:

Thaimaan avautuminen siirtyy kuukaudella – hätätila jatkuu kahdella

Vaikka tarkoituksella panttasimmekin tuon uutisen julkaisemista CCSA:n kokoukseen saakka, niin eivätpä nuo lukijamäärät siitä näkyneet kärsivän. Tai mistä sitä tietää? Ehkä se päivää aiemmin julkaistuna olisikin kivunnut ykköseksi?

Kolmonen ja nelonen olivat vain 10 lukukerran päässä toisistaan, joten kerrataan ne molemmat vielä tähän:

Koh Samui hylkää Samui+ -ohjelman

Thaimaa astumassa veroparatiisien joukkoon

Kulunut syksy on meille ja monelle ilmoittajistamme ollut myös noiden mainosbannereiden uusimisen aikaa. Kiitos kaikille mainostajillemme, jotka jaksavat uusia mainoksiaan kanssamme. Nuo jatketut mainossopimukset saavat meidät uskomaan, että tästä kaikesta on teillekin ollut jotain hyötyä. Me täällä toimituksessa olemme erittäin iloisia voidessamme olla hyödyksi ja saadessamme tuottaa lisäarvoa kaikille niille yrityksille, jotka ovat tässä matkassa mukana. Tulee olemaan erittäin jännittävää nähdä talvella, miten paikalliset mainostajat ottavat meidät vastaan Hua Hinissä, Pattayalla ja Phuketissa.

Toivotaan vielä kaikki yhdessä, että se Thaimaan avautuminen marraskuun 1. päivänä pitää kutinsa ja ainakin Bangkokiin, Cha-Amiin, Chiang Maihin, Hua Hiniin ja Pattayalle päästään taas karanteenivapaasti. Täällä oltiin lähtökuopissa jo tiistaita 5.10. varten, mutta Thaimaan CCSA pisti suunnitelmat uusiksi. Nyt on ensimmäinen osa lähdössä marraskuussa ja toinen osa, johon itsekin kuulun, pääsee lähtemään vasta helmikuussa.

Saapa nähdä, joko tänä vuonna osaan ensilumen tullessa olla innostumatta pelkkä yöpaita päällä paljain jaloin pihalle.

Luck

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: