+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Sattahipiläisen pubin tulipalossa vakavia palovammoja saanut nainen kuoli vammoihinsa sunnuntaina 28.8.

Chon Burin sairaalassa hoidossa olleen naisen kuolemasta ilmoitti hänen lakimiehensä, joka edustaa useita muitakin onnettomuuden uhreja ja heidän perheitään, Facebook -sivullaan. Lauantaina kuoli 95 % palovammat saanut mies Lerd Sinin sairaalassa Bangkokissa. Hänestä tuli onnettomuuden 21. kuolonuhri.

Mountain B paloi aamuyöllä 5.8. Onnettomuudessa kuoli välittömästi 13 ihmistä ja sen jälkeen heitä on kuollut sairaaloissa Chonburin, Rayongin ja Bangkokin alueilla.

Pubin omistajana syytettynä on 55 -vuotias Somyos Panprasong, 55, jota syytetään mm. pubin pyörittämisestä ilman asiaankuuluvia lupia, välinpitämättömyydestä aiheutuneista kuolemantuottamuksista, laiminlyönneistä jne. Nimellä Sattahipin laineet mediassa kulkeva tapahtumasarja on vellonut aina terveysministeriin ja sisäministeriin asti. Poliitikkojen vältellessä vastuuta parhaansa mukaan, on poliisivoimissa ja provinssin hallinnossa jo toteutettu siirtoja toisiin tehtäviin ainakin tapauksen tutkinnan ajaksi.

Etenkin sisäministeri Anupong (vas.) mutta myös terveysministeri Anutin ovat joutuneet puolustuskannalle Sattahipin laineiden jälkimainingeissa. Anupong on jo parlamentin edessä puolustellut omaa sekä alaistensa toimintaa ja ilmoittanut samanaikaisesti, ettei itse valvo paikallisviranomaisia, vaan se tehtävä kuuluu tässä tapauksessa Chonburin kuvernöörille.

Sattahipin alueella “tiedetään”, että eihän kukaan yksityinen ihminen voi avata pubia teollisuusalueelle ja pyörittää sitä siellä ilman poliisin tai yhdenkään muun viranomaisen puuttumista sen toimintaan. Nyt paikalliset ihmiset kyselevät toisiltaan, keitä kaikkia pitää lahjoa moiseen pääsemiseksi ja oliko Somyos edes todellinen paikan omistaja vaiko vain bulvaani, joka on maksettu pitämään suunsa kiinni?

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: