+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Terveysministeriön maanantaina 9.5. tekemä päätös koronavalmiustason alentamisesta on suoraa seurausta Thaimaan koronavirustilanteen selkeästä paranemisesta.

Pähkinänkuoressa sanottuna valmiustason alentaminen nelostasolta kolmoselle merkitsee käytännössä sitä, että valtaosa ihmisistä voi hoitaa päivittäiset asiansa vähemmillä rajoituksilla kuin aiemmin.

– Yli 60 -vuotiaat sekä ne, joilla on joku piilevä sairaus ja täysin rokottamattomat ihmiset joutuvat vielä välttämään tiettyjä aktiviteetteja tartuntariskin ja tartunnan mahdollisten seurausten vuoksi, tarkentaa DDC:n (Department of Disease Control) johtaja, tohtori Opas Karnkawinpong. (pikkukuva)

Hänen mukaansa “täysin rokotettu” tarkoittaa Thaimaassa tänä päivänä kolmeen kertaan rokotettuja ihmisiä.

Mikäli olet vaikka viime talvena ottanut Thaimaassa kolmannen koronarokotuksen, kannattaa se rekisteröidä omakantaan, koska kuitenkin tarvitset jossain vaiheessa sieltä rokotustodistuksen.

– Kolmostasolla ihmisiä neuvotaan lähinnä välttämään väkijoukkoja ja ahtaita paikkoja sekä olemaan osallistumatta mihinkään illanviettoihin tai muihin notkujaisiin. Muuten kaikki vielä nelostasolla kielletty tai välttämään kehoitettu on nyt sallittua, tohtori Opas jatkoi.

– Tuon äskeisen sanottuani muistuttaisin vielä kuitenkin riskiryhmissä olevia välttämään provinssien välistä matkustamista, hän tarkensi.

Koronatartuntatilanne on vakiintunut 23 provinssissa ja jäljelle jäävissä 54 provinssissa se on tohtorin mukaan koko ajan paranemaan päin. Sen ansiosta myös viruksen kotoperäiseksi tartuntataudiksi julistamisen päivämäärä lähestyy.

– Sitä ennen katsotaan kuitenkin millaisen reaktion koulujen lukuvuoden käynnistyminen ensi viikolla aiheuttaa koronavirusrintamalla.

Kysyttäessä tohtorin omaa mielipidettä yöpaikkojen, kuten karaokebaarien avaamismahdollisuuksista, Opas kertoi sen olevan yksinomaan CCSA:n päätettävissä oleva asia.

– Vaikka koronatilanne onkin oleellisesti parantunut, on äkillisten muutosten vaara aina olemassa.

Tohtorin mukaan täysin normaalien elinolojen palautumisen kannalta on oleellisen tärkeää jokaisessa provinssissa nyt huomioida riskiryhmiin kuuluvat ja heidän erityistarpeensa.

– Alallamme uskotaan CCSA:n poistavan loputkin rajoitukset sitten, kun 60 % riskiryhmiin kuuluvista on täysin rokotettu, Opas sanoi.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: