+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

MC Kissapussi on siitä erikoinen moottoripyöräkerho, ettei siihen kuuluminen edellytä moottoripyörän omistamista.

– Joo, kunhan joku kulkine on. Tennaritkin käy, vakuuttaa Joanna, joka on toinen Kissapussin kuningattarista.

Kissapussin organisaatio on pyritty pitämään mahdollisimman kevyenä eikä Kissapussilla ole esimerkiksi asekersanttia joidenkin muiden mp-kerhojen tapaan.

– Meillä on kaksi kuningatarta ja kummisetä, Joanna toteaa itsestään selvän asian.

Noinhan niitä organisaatioita pyöritetään.

Kissapussin kerhotilat löytyvät Bang Sarayssa sijaitsevasta ravintola Aroy Kitchenistä.

– Jäseniä meillä on toistaiseksi noin tusinan verran. Suomalaisten lisäksi on thaimaalaisia, venäläisiä ja amerikkalaisia.

Johanna (vas.) ja Joanna ovat MC Kissapussin kuningattaret.

Vaikka Kissapussi onkin naamioitunut moottoripyöräkerhoksi, on toiminnan päätarkoitus hyväntekeväisyydessä. Kerho toteaa omilla Facebook -sivuillaan, että halu auttaa riittää jäseneksi pääsemiseen. Joannan ja Johannan (se toinen kuningatar) yhteinen tavoite on auttaa kadulla asuvia ja ehkäistä ei-toivottuja teiniraskauksia. Mikäli ehkäisy on jo myöhäistä, niin sitten autetaan vanhemmuuden alkuun siten, että koulunkäynnin jatkaminen olisi nuorelle äidille mahdollista.

– Onhan meillä suuriakin unelmia, mutta kaikki alkaa pienistä hyvistä teoista, Joanna jatkaa.

Niihin unelmiin kuuluu tulevaisuudessa perustettava Kissapussikylä, joka on nuorten äitien ja kadulla asuvien auttamiskeskus.

– Kaikkia ei mitenkään voi kukaan auttaa, mutta meillä on tällainen tavoite, Johanna toteaa ja kaivaa esille Kissapussin. Se on hätäapupakkaus, joka annetaan kadulla asuville naisille, joilla ei ole kertakaikkiaan mitään.

Kissapussin sisältöä: avaruushuopa, hätäpilli, desinfiointipyyhkeitä, kondomeja, saippuaa, hengityssuojaimia, terveyssiteitä ja suklaata.

– Tuo avaruushuopa on todella käytännöllinen, Joanna sanoo. Se on veden- ja tutkitusti erittäin hyvin lämmönkin pitävä, joten sitä voi käyttää sadesuojana tai nukkuma-alustana ja lisäksi siihen voi vielä kääriytyäkin, jos kylmä yllättää.

Tulen kysyneeksi pakkauksen hintaa ja Johanna laskee sen nopeasti.

– Osa tuotteista on ostettu euroilla ja osa bahteilla, mutta melko tarkkaan 100 bahtia tulee paketille hintaa, hän vastaa.

Toinen esimerkki MC Kissapussin käytännön toiminnasta löytyy facebookista. MC Kissapussin sivuilla pyörii video lapsesta, jolle kerho hankki makuuasentoon taipuvan pyörätuolin, jotta poika pääsee kodistaan ulos katselemaan jotain vähän muutakin kuin oman huoneensa seiniä.

“Jottei kenenkään tarvitsisi myydä sieluaan tai ruumistaan elämässä selvitäkseen”, lukee MC Kissapussin Facebook -sivuilla.

Siis poikiakin voidaan auttaa?

– Ketä tahansa, jolla on oikea avun tarve, kuuluu painokas vastaus.

– Sinne Kissapussikylään voidaan sitten aikanaan ottaa ikäihmisiäkin asumaan, mikäli joku kadulla asuva ei enää muuten pärjää, Joanna sanoo.

Keskustelu kääntyy siihen, miten MC Kissapussi rahoittaa avustustoimintansa. Myynnissä on ainakin t-paitoja ja suunnitelmissa on teettää seuraavaksi avaimenperiä ja sellaisia tarroja, joista käy ilmi MC Kissapussin yhteystiedot.

– Kun olisi vielä joku kortti, jonka voisi laittaa tämän avustuspussin tavaroiden joukkoon, niin siitä olisi paljon hyötyä sekä meille että avun vastaanottajille, Johanna toivoo.

Ostamalla MC Kissapussin t-paidan tuet kerhon auttamistyötä.

Yllätän kuningattaret kertomalla MaijaGizmon painattavan Pattayalla kaikki Suomen HIVPointin Thaimaassa jakamat lomakondomikotelot ja ennen korona-aikaa myös lukuisia lehtiä ja kirjojakin. Me ehkä voisimme auttaa siinä korttiasiassa?

– Se olisikin mainio asia, Joanna vastaa. Laitetaan tulemaan siihen korttiin tulevat tiedot sähköpostitse sinne toimitukseen.

– Logo siihen ainakin pitää laittaa ja Facebook -sivujen osoite, Johanna aloittaa.

– Sitten joku sellainen numero, johon voi soittaa ilmaiseksi. WhatsApp tai LINE, Joanna jatkaa.

Jutustelemme vielä hetken niitä, näitä. Neiti Aika muistuttaa olemassaolostaan. Meidän kaikkien on oltava taas jossain kohdakkoin, “kun on tämä elämäkin vielä elettävänä” Joanna toteaa.

MC Kissapussin Facebook -sivut löydät täältä.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: