+66 959 45 0901
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Leonardo di Caprion tähdittämästä The Beach -elokuvasta tuttu Maya Bay on avattu turisteille kolmen ja puolen vuoden lepotauon jälkeen.

Enää ei tosin ole paluuta entisiin aikoihin, sillä ainoastaan 375 turistia kerrallaan päästetään korkeintaan tunnin ajaksi sille kuuluisalle rannalle ja uiminen Maya Bayn kristallinkirkkaassa vedessä on ankarasti kielletty.

Siitä huolimatta monet pika- ja pitkähäntäveneet suuntasivat heti vuoden ensimmäisenä päivänä kulkunsa Phi Phi Leh -saarelle, jossa Maya Bay sijaitsee. Lahden rannalle ei enää saa rantautua veneellä, joten tällä kertaa määränpäänä on Loh Samah -lahden laituri.

Maya Bay suljettiin 1.6.2018 sen jälkeen, kun valtavien turistimassojen todettiin pilanneen saaren ekologian ja sille tuli antaa aikaa toipua.

Tämä vuonna 2015 Maya Baysta otettu kuva kertoo jotain siitä rasituksesta, jonka kohteeksi alueen ekosysteemi joutui. Kuvaajan selän takana on kaksi jättimäisen kokoista ravintolaa ja niissä sekä ravintoloiden ja rannan välissä on vielä satoja ihmisiä lisää.

 

 

0 comments

%d bloggers like this: