+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Ranta on siivottu eikä öljylauttojakaan enää näy.

Paikallisviranomaiset tulevat sulkemaan Mae Ramphueng Beachin (pikkukuva) hätäkeskuksen, jahka lopputarkastus alueella on tehty.

Lopputarkastukseen osallistuvat viranomaisten lisäksi myös joukko matkailualan yrittäjiä, rantamyyjiä ja ympäristöaktivisteja. Tarkastukset tehdään vuoroveden ollessa korkeimmillaan ja matalimmillaan, jotta voidaan varmistua kaiken öljyn saamisesta pois aueelta.

Mikäli kaikki näyttää hyvältä, voidaan puhdistusoperaatio todeta päättyneeksi. Reilu viikko siinä meni kaikkinensa. Sen öljyputken vuoto huomattiin viime viikon tiistaina.

Tämän jälkeen pidetään tarkasti silmällä kaikkea vähänkin öljyyn viittaavaa merivedessä.

Ikävä olisi ollut noistakin taloista tuijottaa hyvin öljyttyä rantaviivaa kirkasvetisen rannan sijaan.

Koh Samedilla ovat oikein sukeltajien voimin tutkineet Prao Bayn aluetta. Siellä on todettu ettei meriruohossa, korallissa eikä merielävissäkään ole jälkeäkään öljystä. Myös rannat ovat täysin puhtaat, mutta on mahdollista, että öljylauttojen hajoittamiseen käytetty hajoitusaine on muuttanut lautat pieniksi öljypisaroiksi, jotka upposivat ja joista osa saattaa ajan kuluessa päätyä rannalle.

Laivaston kerrotaan käyttäneen kaikkiaan 80.000 litraa hajoitusainetta öljylauttojen purkamiseen.

Rayongin terveystoimesta kerrotaan viranomaisten tehneen pistokokeita useiden torien kala- ja äyriäistiskeillä, mutta mitään öljyvahinkoihin viittaavaa ei ole löytynyt.

Koh Samedilla kaikki hyvin.

Rayongin varakuvernööri Anant Nakniyom kertoi keskiviikkona 2.2. noin 700 ihmisen tehneen valituksen tai kyselleen neuvoja öljyvuotoon liittyen.

– Kaipa niitä vielä lisää tulee, hän arveli.

Noin 30 Ban Phe’n Petra Beachiltä operoivaa kalastajaa on lähestynyt Ban Phe’n kaupunginjohtaja Pairat Arunwessasetiä vahingonkorvausvaatimuksella. Heidät oli määrätty 30 päivän mittaiseen kalastuskieltoon sen jälkeen, kun öljyvuoto havaittiin.

Paikallinen kalastaja nimeltä Jongkol kertoi ryhmän olevan niitä kalastajia, joiden veneissä ei ole moottoreita. Heillä ei ole ollut juuri mitään tuloja sen jälkeen, kun kalastuskielto annettiin ja osa alkaa olla jo hyvinkin tiukoilla.

– Mutta eiköhän se kaupunginjohtaja jotain keksi, kalastaja toivoi.

Näillä kalastajilla ei ole edes venettä.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: