+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Matkailu- ja urheiluministeriön rakentelema 300 bahtin (n. 8 €) ulkomaalaisilta perittävä maahantulomaksu ei rahassa merkitse matkailijalle mitään, mutta on selkeä signaali ulkomaalaisille.

Maksu astuu voimaan välittömästi sen jälkeen, kun se on julkistettu Thaimaan virallisessa The Royal Gazette -lehdessä. Ulkomaalaisilta perittävästä maksusta saadut rahat menevät thaimaalaislähteiden mukaan maan matkailumarkkinointiin.

Thaimaan matkailuasioista vastaavan ministeri Phipat Ratchakitprakarnin (pikkukuva) mukaan maksuilla rahoitetaan niin turismin kehittämistä kuin siihen liittyvää hallintoakin ja se on myös osaltaan rahoittamassa matkailijoiden maassaoloaikanaan tarvitsemia vakuutuksia. Lausunto on räikeässä ristiriidassa sen kanssa, että maahan saapuvalta ulkomaalaiselta turistilta jo nyt vaaditaan vakuutus, joka kattaa sairaanhoitokuluja aina 100.000 dollariin asti.

Tuoreessa muistissa on lisäksi suuri eläkeuudistus, jonka puitteissa ollaan nostamassa minimieläkkeitä nykyisestä 500 – 750 bahtia (n. 13 – 20 €)/kk 3.000 bahtin (n. 80 €) kuukausitasolle. Eläkeuudistus on määrä rahoittaa joillain veronkorotuksilla sekä ulkomaalaisilta perittävien maksujen korottamisilla. Eli nyt sitä eläkeuudistusta sitten aletaan rahoittaa.

Mikäli Thaimaa todella vastaanottaisi vuoden 2021 aikana toivomansa 10 miljoonaa turistia, kertyisi uudesta maksusta valtion kassaan kolme miljardia bahtia eli noin 81 miljoonaa euroa. Hyvä niin. Nyt onkin jo alettu valmistella sen rahan keräämistä.

Uuden maksun lisäksi Thaimaan matkailuväen piirissä on alettu harkita uudelleen uusien STV -viisumien (Special Tourist Visa) vaikutusta ja asemaa Thaimaan matkailussa. Syyskuussa 2020 voimaan tulleilla STV -viisumeilla on Thaimaahan tullut tammikuun 11. päivään mennessä 1.114 turistia ja kuun loppuun mennessä saadaan vielä 123 lisää tämänhetkisen tiedon mukaan.

Ymmärretäänköhän Thaimaassa, mihin se lopulta johtaa, kun Thaimaa ainoana alueen maana koko ajan kehittelee ulkomaalaisille uusia maksuja ja naapurimaat, Malesia, Vietnam, Laos, Myanmar ja Kamputsea eivät sitä tee?

Ulkomaalainen turisti thaimaalaisin silmin.

1 comments

  1. Teijo Jokinen

    On asiassa toinenkin puoli. Täällä talvet vakituisesti viettävänä ei haittaisi, vaikka joka paikka ei olisikaan pullollaan turreja. Kiristyvä kilpailu pitää myös hinnat kohtuullisemmalla tasolla. Ymmärrän kyllä itsekkään mielipiteeni, mutta ei paratiisissakaan ollut kuin 2 ihmistä..

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: