Maahantulomaksu sisältää vakuutuksen
Ulkomaalaisilta turisteilta kesäkuusta alkaen perittävät maahantulomaksut pitävät sisällään matkavakuutuksen, kertoi hallituksen apulaistiedottaja Traisuree Taisaranakul (pikkukuva) torstaina 16.2.
Hallitus päätti maahantulomaksujen voimaantulosta viime tiistaisessa kokouksessaan. Ilmateitse maahan saapuvilta ulkomaalaisturisteilta peritään 300 bahtin suuruinen erillinen maahantulomaksu ja maarajoilla sekä satamissa maksu on 150 bahtin suuruinen.
Maksua ei peritä diplomaattikuntaan kuuluvilta, työluvan kanssa maahan tulevilta, alle 2 -vuotiailta lapsilta, vain päivän ajaksi maahan tulevilta eikä transit -matkustajilta. Traisureen mukaan Thaimaa tulee kesäkuusta alkaen olemaan ensimmäinen maa maailmassa, joka myöntää maahan saapuville ulkomaalaisille vakuutuksen onnettomuuksien ja kuolemantapausten varalta.
– Vakuutus kattaa vainajan lähettämisen takaisin kotimaahansa, hän lisäsi.

Uudessa maahantulomaksussa on vähän samanlaisia piirteitä kuin vuonna 2021 ja alkuvuoden 2022 voimassa olleessa Thailand Pass -järjestelmässä, joka oli todella vaikeaselkoinen, hankalasti toteutettavissa ja vaati sekin ulkomaalaisilta turisteilta pakollisen, thaimaalaisesta vakuutusyhtiöstä otetun koronavirushoidot korvaavan vakuutuksen. Se kokeilu epäonnistui surkeasti, kun thaimaalaiset vakuutusyhtiöt eivät korvanneetkaan koronahoitoja vakuutusehtojen mukaisesti. Toivottavasti niistä ajoista on opittu jotakin.

Thaimaan matkailu- ja urheiluministeri Phiphat Ratchakitprakarn kertoi uuden maksun englanninkielisen nimen olevan Thailand Traveller Fee (TTF) ja sen ennakoitu voimaantulopäivä on 1.6. Voimaan maahantulomaksu tulee tarkalleen 90 päivää sen jälkeen, kun maksusta on ilmoitettu Royal Gazettessa.
– Hallituksessa uskotaan maksun tuottavan valtiolle vielä vuoden 2023 aikana noin 3,9 miljardia bahtia (n. 110 meur), josta osa menee vakuutuskorvauksiin milloin turisteille jotakin sattuu, Phiphat sanoi.
Terveysministeriön alaisen Department of Health Service Supportin (DHSS) johtaja, tohtori Natthawut Prasertsiripong kertoi vuosittain nähtävän tapauksia, jolloin onnettomuuteen joutuneella turistilla ei olekaan varaa maksaa thaimaalaisessa sairaalassa saamastaan hoidosta. Ministeri Phiphat on aiemmin kertonut tämän aiheuttaneen Thaimaan valtiolle vuosina 2017-2019 kaikkiaan 400 miljoonan bahtin (n. 11,25 meur) suuruiset menot.
– DHSS on yrittänyt periä saataviamme näiden ulkomaalaisturistien omaisilta, mutta menestys on ollut hyvin heikkoa, Natthawut kertoi.
0 comments