+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Kyselykierros Hua Hinissä arpoja myyvien yrittäjien keskuudessa paljasti, että lottoarpojen nettimyynti on lisännyt myös heidän omaa myyntiään.

The Government Lottery Office (GLO) lanseerasi lottoarpojen nettimyynnin kesäkuussa tarkoituksenaan estää hämärämiesten välistävedot ja taata 80 bahtin hintaiset arvat kaikille ostajille. Koska myyntiin tulevien arpojen määrä on vakio, niin nettimyyntiin menevät arvat olivat aina jostain muusta kiintiöstä pois ja tämän pelättiin vaikeuttavan perinteisten arpojen myyjien ansaintamahdollisuuksia.

Toisin kävi. Nettimyyntiin tulevat arvat olivat kaikki pois keinottelijoiden kiintiöistä. Niiden, jotka olivat jääneet kiinni ylihinnoittelusta tai “alivuokralaisten” eli luvattomien arpamyyjien palkkaamisesta oman kiintiönsä arpoja ylihinnoilla myymään. Tämä johti siihen, että kauppa alkoikin käydä paremmin niissä lottoarpojen myyntipisteissä, joissa oli aina myyty arpoja sillä virallisella 80 bahtin hinnalla. Myyjien tulot näissä myyntipisteissä nousivat ainakin Hua Hinin alueella.

Netin kautta Paotang -nimiseltä myyntialustalta arpoja ostavat asiakkaat voivat joko ostaa arpansa suoraan netistä tai varata haluamansa arpanumeron ja hakea paperiarvan niitä myyvästä paikallisesta myyntipisteestä. Tämäkin järjestely on omiaan lisäämään perinteisten arpamyyjien tuloja.

Asiakas hakemassa Paotangin kautta varaamiaan arpoja myyntipisteestä.

– Monet ihmiset tekevät juuri niin. Varaavat arpanumeron Paotangilla ja hakevat arpansa minulta, vahvistaa Suriyan Pramwong, 40, joka jo vuosien ajan on myynyt arpoja Hua Hinissä.

Kuluttajien keskuudessa uutta järjestelmää tervehditään ilolla eniten siksi, että sen ansiosta arpansa saa varmasti ostaa viralliseen hintaan. Hua Hinin alueella ennen Paotangin tuloa nähdyt huippuhinnat ovat olleet jopa 150 bahtia arvalta. Lähes kaksi kertaa niiden virallinen hinta.

Ei tapahdu enää.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: