+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Viranomaiset tutkivat neljän selittämättömällä tavalla kuolleen naaraspuhvelin tapausta That Phanomin alueella Nakhon Phanomin provinssissa.

47 -vuotias karjatilallinen Nate Khonman Phon Thongin kylästä otti yhteyttä viranomaisiin sen jälkeen, kun hänen neljä siitostarkoituksiin ylläpitämäänsä naaraspuhvelia kuolivat tiistaina 28.6.

– Huomasin jo aamulla, että niillä tuntui olevan eriasteisia hengitysvaikeuksia, mutta en ajatellut asiaa sen enempää ennen kuin iltapäivällä, jolloin eläinten tila huononi nopeasti ja sitten ne jo kuolivatkin yksi toisensa jälkeen. Yksi puhveleista oli kuudennella kuukaudella raskaana, Nate kertoi.

Hänellä on tilallaan kaikkiaan 16 puhvelia, joiden ei koskaan anneta syödä tuoretta ruohoa maasta mahdollisesti löytyvien kemiallisten jätteiden pelossa. Kasvattajan mukaan ne ehkä kuolivat johonkin tautiin, joka saattaa olla tarttuva. Siksi hän päätti ilmoittaa asiasta viranomaisille.

Toisinaan huvittaa tuo joidenkin lehtikuvaajien tapa asetella ihmiset joukolla osoittamaan kuvattavaa kohdetta. Ikään kuin asia ei muutenkin kuvasta kävisi ilmi.

Viranomaiset saapuivatkin paikalle nopeasti tutkimaan tapausta. Näytteitä kuolleista eläimistä otettiin kuolinsyyn selvittämiseksi.

Yhden puhvelin arvo sen omistajalle on noin 50.000-60.000 bahtia (n. 1.375-1.655 €).

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: