+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Terveysministeriössä tutkitaan mahdollisuuksia päästää karanteenissa olevia matkailijoita valikoituihin paikkoihin Thaimaassa jo karanteeniaikana.

Ilmeisesti Thaimaan viranomaiset alkavat oivaltaa, ettei kiinnostus thaimaalaista karanteenilomaa kohti ole ulkomailla hirveän suurta, koska on ensin päätetty karanteenin pituuden lyhentämisestä 10 vuorokauteen ja nyttemmin alettu keskustella mahdollisuudesta päästää karanteenissa olevia matkailijoita muuallekin kuin hotellin uima-altaalle.

Bangkok Postin mukaan karanteenilievennys on tulossa, mutta missä muodossa se toteutetaan, on vielä avoin kysymys. Asiasta keskustellaan viranomaisten ja yritysten välillä kaiken aikaa. Kun päätös lopulta saadaan aikaiseksi, on sille saatava vielä erikseen kunkin mukaan kaavaillun provinssin hallinnon hyväksyntä.

– Uutta ASQ (Alternative State Quarantine) -säännöstöä luotaessa on otettava huomioon sekä terveyteen että talouteen liittyviä asioita, sanoi suunnitteluryhmää edustava tohtori Thares Krassanairawiwong tiistaina 27.10.

– Turistien tulee pysytellä ennakkoon määrätyillä matkareiteillä ja lisäksi ainoastaan ns. pienen koronariskin maista tulevat turistit voidaan hyväksyä lievennysten piiriin.

Muuten kaikki koronavirusta koskevat säädökset 72 tunnin ikäisine lääkärintodistuksineen, 14 vrk:n karanteeneineen sekä vakuutuksineen pysyvät voimassa. Oman maan kansalaisten terveydellä ei leikitä.

– Uuteen ohjelmaan tullaan hyväksymään ainoastaan SHA:n (Safety and Health Administration) standardien mukaisesti varusteltuja hotelleja, tohtori jatkoi, ja myös kohdealueille, jonne karanteeniaikana saa matkustaa, tullaan tekemään muutoksia.

Toistaiseksi ohjelman piiriin on kaavailtu ainakin seuraavia turistikohteita: Chon Buri (Pattaya), Buri Ram (Moto GP), Rayong (Mae Phim), Chiang Mai, Chiang Rai, Phuket ja Surat Thani (Koh Samui). Tohtori Tharesin mukaan kaikkein valmeimpana joukosta ovat esiintyneet Chon Burin provinssissa toimivat matkailualan yrittäjät.

Koh Sakin saari on aivan viime päiviin saakka ollut eräänlainen Pattayan kätketty aarre, mutta sitten korealaisturistit löysivät sen.

1 comments

  1. Teijo Jokinen

    Suomen hallitus pitää löysällä politiikalla huolta, ettei täältä sohjolasta tarvitse haaveilla kakkoskotiin tänä talvena. Jos nuo paikat avataan turisteille, niin kaiketi pieni mahdollisuus olisi suorittaa karanteeni kotonakin, jos asunto jossain noista alueista sijatsee? Mutta mutta, haaveunia. Suomen rajavalvonta on naurettavaa pelleilyä, politiikkaa, ei mitään tekemistä koronan ehkäisemisen kanssa.Esim suomalaiset pääsee viroon vain kalliin covid-testin käytyään ja takaisin tullessa 10 pv karanteenia. Virolaiset työmiehet käyvät viikonloput kotona ja palaavat maanantaina suomeen töihin ihan muina miehinä. Kas kummaa, kun hiestä tauti ei tartu, mutta me porot ollaan saastaisia otuksia. Ja ihmetellään, kun uusia tartuntoja tulee ku sieniä sateella. Pohjois-Makedoniasta suoraan reittikoneella työmiehet Turkuun, kymmeniä sairastuneita/lento eikä mitään pakkoa edes antaa testiä, siitä vaan työmaalle.

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: