+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Hua Hinin lentokenttä, se lähestulkoon Cha-Amin puolella sijaitseva tyhjän näköinen rakennus, jonne on koko ajan pitänyt tulla kv. lentoja kaikkialta maailmasta ja joka ei koskaan tunnu olevan valmis, on nyt saamassa 350 miljoonaa bahtia (n. 9,5 meur) lisärahoitusta kentän infrastruktuurin ja turvajärjestelmien parannustöihin.

Viimeksi epäilivät kentän kiitorataa liian lyhyeksi kv. lennoille ja silloin korjattiin siitä löytyneitä halkeamia. Perjantaina 10.6. Liikenneministeriön neuvonantajana ainakin Hua Hinin lentokenttäasioissa toimiva Udorn Olsson kertoi käyneensä keskustelemassa kaikkien asiaan kuuluvien viranomaistahojen kanssa 250 miljoonan bahtin lisärahoituksen saamisesta kiitoradan levennystöitä varten. Udornin mukaan hänen aloittamiensa keskustelujen seurauksena lentokentälle on nyt tulossa 250 miljoonan sijasta 350 miljoonaa bahtia parannustöihin, jotta kenttä vihdoin täyttäisi jo vuosia tiedossa olleet täkäläisen ilmailuhallituksen, CAAT:n (Civil Aviation Authority of Thailand) asettamat vaatimukset kv. lentokenttien lentoturvallisuudelle.

Lentotoiminta Hua Hinin kentällä ei koskaan ole oikein kunnolla lähtenyt käyntiin.

Mitä Hua Hinin lentokentän varsinaiseen käyttöön tulee, niin AirAsia aikoo 1.7. alkaen lentää Hua Hinin ja Chiang Main väliä kolmesti viikossa. Lentopäiviä ovat keskiviikko, perjantai ja sunnuntai. Udorn Olssonin mukaan lentotoiminta Hua Hinin ja Phuketin välillä on alkamassa parin kuukauden päästä ja edelleen on näköpiirissä lentoja Singaporen, Intian, Hong Kongin, Kiinan ja Etelä-Korean sekä Hua Hinin lentokentän välillä joskus tulevaisuudessa.

Nyt uskotaan, että kolmessa vuodessa saadaan Hua Hinin lentokentälle miljoona matkustajaa vuodessa.

Thaimaan Suomalaista ja Hua Hinin Suomalaista kustantava MaijaGizmo on seurannut Hua Hinin ja sen lentokentän asioita vuodesta 2007 ja koko tämän ajan seutukunnan lentokenttä on ollut joko poissa käytöstä tai sitten sinne on tullut korkeintaan yksi lentovuoro päivässä. Jokaista uutta reittiä on tervehditty “merkittävänä päänavauksena” ja aina kaikki reitit on ennen pitkää syystä tai toisesta lopetettu.

Air Asian vuoron Kuala Lumpurista Hua Hiniin piti olla lähtölaukaus lentokentän toiminnan vilkastumiselle – vuonna 2018.

Julkista rahaa kenttä on kuluneen 15 vuoden aikana niellyt niin kiitettäviä määriä, että olisi ihan mielenkiintoista joskus laskeskella, kuinka kalliiksi yksi laskeutuminen Hua Hinin lentokentälle on näiden vuosien aikana tullut.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: