+66 959 45 0901
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Uuden vuoden jälkeen tapahtuvaksi odotetun koronavirusaallon leviäminen on alkanut. 

Päivittäiset tartuntamäärät ovat jo lähteneet nousuun käytyään välillä jo alle 2.500:n lukemissa. Sunnuntaina 2.1. raportoitiin 3.112 uutta koronavirustartuntaa.

Ärhäkästi leviävää Omicron -varianttia on tavattu 740 tartunnassa kaikkiaan 33 provinssissa. Tartunnoista 489 on ulkomailta tuotuja ja 251 maan sisäisiä tartuntoja, kerrotaan Terveysministeriöstä.

– Omicron on alkanut levitä, mutta tilanne ei vielä ole vakava, sanoi tohtori Supakit Sirilak, joka on Department of Medical Sciencesin (DMS) johtaja.

– Bangkokin tartuntaluku on kaikkein korkein, mutta se johtuu siitä, että siellä testataan kaikkein eniten ihmisiä, hän jatkoi.

– Viime viikon maanantaina ja tiistaina Thaimaassa todettiin yhteensä jotain 5.000 koronavirustartuntaa, joista 200 sisälsi Omicron -varianttia. Näin ollen Omicronin osuus tuolloin oli vain nelisen prosenttia kaikista koronavirustartunnoista.

Lopuksi tohtori Supakit muistutti vielä maan sisäisten tartuntojen olevan johdannaisia ulkomailta tuoduista tartunnoista. Suhdeluku maan sisäisten ja ulkomailta tuotujen tartuntojen välillä on edelleen se 1/3 ja 2/3.

 

0 comments

%d bloggers like this: