+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Lastenistuimet tai niitä edullisemmat istuintyynyt tulevat Royal Gazettessa olleen ilmoituksen mukaan pakollisiksi Thaimaassa 5.9.2022 alkaen.

Tieliikennelain pykälä 123 määrää kaikki alle 6 -vuotiaat lapset istumaan joko erityisesti lasten turvallista matkustamista varten suunnitelluissa istuimissa tai heidän liikkumistaan rajoittavilla istuimilla liikkuvassa ajoneuvossa. Yksityiskohtaisempia ohjeita laaditaan parhaillaan ja ne julkaistaan, jahka poliisi on ne hyväksynyt.

Laki sallii poikkeukset sellaisten lasten kohdalla, jotka terveydellisistä tai fyysisistä syistä eivät voi istua turvaistuimissa tai liikkumista rajoittavilla paikoilla.

Tieliikennelakiin tehtäviä muutoksia tarkastavan komitean vpj. Nikorn Chamnog kertoo lasten turvaistuinten olevan vähittäismyyntihinnoiltaan useimmiten yli 10.000 bahtin (n. 275 €) hintaisia, joten laki sallii niitä edullisempien turvatyynyjen käyttämisen. Tyynyt ovat hinnaltaan noin 600-700 bahtia (n. 16,50-19 €)/kpl.

– Lapsille tarkoitettu turvaistuintyyny mahdollistaa istumisen sen verran korkeammalla autossa, että normaalien turvavöiden oikeaoppinen käyttö tulee mahdolliseksi, Nikorn selventää.

Turvallista matkaa!

Lain voimaan astumisen aikoihin tullaan julkistamaan vielä tieliikennekampanja, jonka puitteissa uutta lakia tehdään tunnetuksi ja poliisia on jo nyt ohjeistettu jakamaan syyskuussa mieluummin varoituksia kuin sakkoja niille, joiden autoissa ei vielä ole turvaistuimia tai -tyynyjä lapsimatkustajien käytössä.

Edelleen vpj. Nikorn kertoi komitean suositelleen maan hallitukselle turvaistuinten tuontitullien alentamista sekä paikallisen turvaistuintuotannon kannustamista, jotta niiden vähittäismyyntihintoja saataisiin alennettua.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: