+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Laosin hallitus ilmoitti kaikkien maan kv. raja-asemien uudelleen avaamisesta 9.5. alkaen.

Ilmoitus annettiin lauantaina 7.5. ja koskee kaikkia maaraja-asemia ja lentokenttiä. Satamiahan Laosilla ei ole, mitä nyt Mekong -joen varrella muutama lähinnä ylikulkuliikennettä varten. Maanantaista 9.5. alkaen voivat laosilaiset vapaasti matkustaa rajan yli esimerkiksi Nakhon Phanomin rajakauppahallille ja vastaavasti ulkomaalaisilla on vapaa pääsy Laosiin. Laosin kanssa viisumivapautta koskevan sopimuksen tehneiden maiden kansalaiset voivat tulla maahan ilman viisumia.

Muiden maiden kansalaiset voivat hakea viisumia Laosin edustustoissa ulkomailla, netissä sekä niillä rajanylityspaikoilla, joilla viisumipalveluita hoidetaan.

Laosilaisilta sekä ulkomaalaisilta 12 vuotta täyttäneiltä ja sitä vanhemmilta, jotka eivät ole täysin rokotettuja, vaaditaan korkeintaan 48 tuntia ennen matkan alkamista annettu negatiivinen koronatestitulos, mutta maahantulotestiä ei enää tehdä. Niille, jotka voivat todistaa olevansa täysin rokotettuja, ei tehdä koronatestiä matkan alkaessa eikä myöskään maahan tultaessa.

Vientianeen ja parille muullekin alueelle Laosissa on päässyt jo jonkin aikaa, mutta tänään aukeaa koko maa ulkomaalaisille.

Mikäli ulkomaalainen saa Laosissa ollessaan koronatartunnan, vastaa hän kaikista hoito- ja lääkekustannuksista itse. Hoitoon pääsee niin valtion kuin yksityisiinkin sairaaloihin ja omaehtoinen karanteeni on myös olemassa oleva vaihtoehto.

Ajoneuvot pääsevät maahan ja maasta pois samalla tavalla kuin ennen pandemiaa. Yleisten töiden ja liikenneministeriö antaa tarkempia ohjeita, mikäli muutoksia tulee.

Kaikki iltaviihdepaikat ovat avoinna normaalisti, kunhan niiden henkilökunta ja asiakkaat noudattavat koronamääräyksiä. Määräysten noudattamista tullaan tarkkailemaan viranomaisten toimesta.

Laosin toinen terveysministeri Sanong Thongsana kertoi avautumispäätöksen olevan seurausta alentuvista koronaluvuista niin Laosissa kuin muuallakin maailmassa. Laosissa todettiin 2.000 päivittäistä koronavirustartuntaa vielä helmi-maaliskuussa ja tämän päivän tartuntaluvut ovat alle 200/päivä.

Laosista matka jatkuu vaikka luotijunalla Kiinan Kunmingiin, kunhan matkustusasiakirjat ovat kunnossa.

– Tartuntojen määrä laskee päivittäin, ministeri Sanong kertoi.

Omicron -variantti on Laosin hallitseva virusmuunnos, mutta jokunen Delta -varianttitapauskin aina silloin tällöin ilmenee.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: