+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Thaimaan laivasto varautuu sotaan, jossa käytetään biologisia, kemiallisia, radioaktiivisia ja ydinaseita.

– Harjoitus on osa laivaston laajempaa harjoitusohjelmaa, jossa varaudutaan kaikenmuotoisiin turvallisuusuhkiin, kertoi kontra-amiraali Thanin Thipso.

Hänen mukaansa harjoitukset eivät keskity pelkästään sodankäyntiin, vaan samassa yhteydessä harjoitellaan myös öljyvahinkojen torjumista ja mereen vuotavien radioaktiivisen jätteen talteen keräämistä, joka on mahdollinen tilanne rahtialuksen upotessa tai joutuessa onnettomuuteen. Harjoitus on meneillään Koh Sametin vesialueilla Rayongissa.

Kontra-amiraali kertoo harjoituksessa olevan mukana HTMS Bhumibol Adulyadej’n, joka ainoana Thaimaan laivaston aluksista on varustettu kemiallista, biologista, radioaktiivista ja ydinsodankäyntiä varten. Mereltä harjoitus ulottuu myös maalle, sillä Rayongin rannoiltahan sitä öljyä viimeksikin kerättiin.

Armeijan kalustosta on hyötyä näissäkin hommissa.

– Muitakin aluksia voidaan käyttää esimerkiksi radioaktiivisten vuotojen talteenottamiseen, mutta silloin miehistön on suojauduttava erikoisvarustein radioaktiivista säteilyä vastaan, kontra-amiraali Thanin kertoi.

Harjoitusten aikana simuloidaan myös terroristien hyökkäyksiä, joissa käytetään kemiallisia aseita. Tällaisia on Kaakkois-Aasiassa jo nähty.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: