+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Thaimaan VR, The State Railway of Thailand (SRT) on alkanut purkaa ilman rakennuslupaa rakennettuja taloja, vajoja ja muita hökkeleitä luotijunan rataa varten varatuilta maa-alueilta.

Purkutyöt alkoivat jo reilu viikko sitten 10.5, kun oli käynyt ilmi, etteivät luotijunaradasta valittaneet kaksi thaimaalaismiestä edes omistaneet maata, joille olivat talonsa rakentaneet. Miehille oli jo ehditty luvata korvaus pakkolunastetuista maista, kunnes tarkemmassa tutkimuksessa kävi ilmi, että valtion maillehan ne talot oli rakennettu.

Thaimaalaiset Somboon Charoenkit ja Lumphu Thongpliew yrittivät vielä saada lisäaikaa mailla olemiseensa perustellen pyyntöään sanomalla, etteivät he vielä olleet valmiita muuttamaan pois omalla kustannuksellaan, mutta SRT oli jyrkkänä todeten miesten saaneen asian tiedoksi jo aikoja sitten ja saaneen viimeksi helmikuussa lisäaikaa muutolleen, kun heidän korvausasioitaan käsiteltiin.

Kyllähän tämän on pakko olla se talo ja tontti, josta pienempää korvausta tarjottiin?

Somboonille oli tarjottu 1,9 miljoonaa bahtia (n. 52.000 €) ja Lumphulle 821.929 bahtia (n. 22.500 €) korvaukseksi menetetystä maasta ja niille rakennetuista taloista, mutta korvaukset saadakseen heidän tuli ensin osoittaa omistavansa korvausten kohteina olevat maat. Kun kaksikko ei kyennyt toimittamaan maarekisteriotteita eikä edes tontteja koskevia vuokrasopimuksia kävi ilmi heidän talojensa olevan rakennettu valtion maille ilman rakennuslupia.

Tämän jälkeen miehille tarjottiin vielä 324.730 bahtia (n. 8.900 €) ja 283.745 bahtia (n. 7.780 €) korvaukseksi kotiensa menettämisestä, josta nämä kuitenkin syystä tai toisesta kieltäytyivät. Miehet lähettivät Chon Burin provinssin hallinnolle korvausvaatimuksen, jossa halusivat enemmän rahaa.

Kaikkihan me tiedämme, millainen loppu ahneilla on, joten asia tuli päätökseensä tammikuun 18. päivänä, kun häätömääräykset saatettiin kummallekin tiedoksi ja korvaustarjouskin lakkasi olemasta voimassa 18.3.

Pattaya Mailin tietojen mukaan miehet ovat nyttemmin valittaneet sekä Liikenne- että Maatalousministeriöön häädöistään.

2 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: