+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Vaikutusvaltaiseen Ramathibodin sairaalaan liitetyt lääkärit ovat sitä mieltä, että marijuanan laillistamisessa on Thaimaassa menty liian pitkälle.

Lääkärien mukaan lain epäonnistuminen on nähtävissä jo nyt. Vain noin 7 viikkoa lain voimaantulon jälkeen.

Hallituksen aikomus oli hyvä. Laillistetaan lääkekannabiksen käyttö ja annetaan muutenkin vähän liikkumavaraa kannabistuotteiden suhteen. Käytetäänhän sitä mm. ruokien laittoon monessa maassa. Ja köyttä, laukkuja ja muutakin tarpeellista hampusta saa.

Ongelma on vain se, että etenkin marijuanan kotikasvatuksesta on lakiuudistuksen myötä tullut Thaimaassa suoranainen buumi ja sen katukauppa rehottaa jo nyt sangen avoimena. On olemassa vaara, että jo ensi turistikaudella Bangkokista tulee “Aasian Amsterdam”, jossa sana pilvipalvelu tarkoittaa jotain aivan muuta kuin IT-alalla.

Ruoanvalmistuksen lisäksi kannabista saa vapaasti käyttää lääkinnällisiin tarkoituksiin, mikä on poikinut tämäntyyppisiä “klinikoita” muuallekin kuin Bangkokiin. Kuva Pattayalta.

“Otettaisko vähän takas” ehdottavat lääkärit ja parlamentissa heitä on jo kuultu. Siellä on asetettu komitea tutkimaan, onko jotain mennyt pieleen ja jos on, niin mitä.

Tämä ei kuitenkaan riitä lääkäreille, jotka ovat koonneet 851 allekirjoitusta vetoomukseen, jossa vaaditaan uuden lain takaisin vetämistä siihen saakka, kunnes komitea saa työnsä valmiiksi. Vetoomuksen allekirjoittaneet lääkärit ovat ensisijaisesti huolissaan lapsista ja nuorisosta.

Lääkärien mukaan laissa oleva kielto kannabistuotteiden polttamisesta alle 20 -vuotiaille on tasan yhtä hyödytön kuin vastaava tupakkalakikin. Ei sitäkään kukaan noudata.

Pranburissa kannabista viljelevä rouva Saengduen sanoo kannabiksen viljelyn sallimisen olevan hyväksi maan taloudelle, kunhan homma pysyy hallituksen kontrollissa.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: