+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Sakon Nakhoniin ja Nakhon Phanomiin suuntautunut matkamme alkaa olla jo niin loppusuoralla, että Timppa ja Keet ovat jo palanneet Pattayalle ja meidänkin osaltamme lähtöpäivä koittaa keskiviikkona 25.1.

Kyselimme tuossa ennen matkaa jo totuttuun tapaan täkäläisiä suomalaisia kertomaan meille vähän itsestään ja elämänpiiristään näissä koillisen provinsseissa. Tuli niitä vastauksia täältäkin, vaikka alkuun vähän epäilimmekin suomalaisen olevan näillä seuduin samankaltainen harvinaisuus kuin pohjoiskorealainen turisti missä päin maailmaa tahansa.

Janne kuuluu rakentaneen talon noin vuosi sitten Sawang Daen Dinin alueelle Sakon Nakhonissa. Tuossa pikkukuvan kartassa Sawang Daen Din sijoittuu suurin piirtein Nakhon Phanomin ja Udon Thanin puolivälin paikkeille. Sähköpostissaan Janne kertoi ystävänsä Aarnen asuvan vain noin tunnin ajomatkan päässä hänen kotitaloltaan. Täällähän on meininki kuin Lapin läänissä konsanaan. Aivan tässä lähellä…

Järvimaisemissa suomalainen tuntee aina olonsa kotoisaksi.

Harmittavan yhteensattuman vuoksi emme päässeet Jannen kanssa juttusille, kun mies itse on juuri tällä hetkellä Suomessa käymässä, mutta katsastetaan vähän tarkemmin, miltä Sawang Daen Dinin alueella näyttää ja mitä siellä on. Lähetäpä Janne meille se sähköpostiosoite, mihin haluat juttuvinkkiisi perustuvan Thaimaan Suomalaisen maksullisiin sisältöihin liittyvän käyttäjätunnuksen ja salasanan, niin laitamme ne tulemaan heti osoitteen saatuamme.

Sawang Daen Dinin alue sijaitsee Sakon Nakhonin provinssin länsiosissa aivan Udon Thanin provinssin rajalla. Provinssin pääkaupunkiin Sakon Nakhoniin on Sawang Daen Dinistä matkaa noin 80 km. Airbnb:n nettisivujen mukaan alueelta löytyy majoitusta alkaen 19 €/yö.

Airbnb -majoitusta löytyy moneen lähtöön. Se voi olla esim. huone tällaisessa talossa.

Maalaismaisemien lisäksi tekemistä ja näkemistä alueelta löytyy Udon Thanin puolelta provinssien välistä rajaa ainakin Red Lotus Lake -järven veneretkien muodossa, Ban Chiangin historiallisesta museosta, Wat Pa Ban Tatin keskellä metsää sijaitsevalta temppelialueelta, Phu Foi Lomin kansallispuistosta ja Chao Anouvongin puistosta, vain muutamia mainitaksemme. Udon Thanin ja Sakon Nakhonin kaupunkien lisäksi Nakhon Phanomkin nähtävyyksineen on kohtuullisen lähellä. Nakhon Phanomista enemmän jutussamme otsikolla Kyllä maalla on mukavaa 2.

Matkustamista eri kaupunkien välillä koillisten provinssien alueella helpottaa se, että täällä on hyvät tiet. Ja voitte olla varmoja siitä, että näissä koillisen pikkukylissä farang on edelleen ilmestys, joka kääntää päät, missä ikinä liikutkin. Englanninkielen taito on valtaosalla näistä ihmisistä vähän hakusessa, mutta sen korvaa heidän lähes rajaton ystävällisyytensä ja avuliaisuutensa vähän hukassa olevan tuntuista ulkomaalaista kohtaan.

Red Lotus Lake on naapuriprovinssin puolella, mutta ei liian kaukana.

Varaudu talvikuukausina pukeutumaan lämpimästi ilta- ja yöaikaan, sillä yö- ja päivälämpötilojen ero saattaa olla yli 20 astetta. Toinen paikallinen erityispiirre on maalaiskylien tiedotuskäytäntö.

Se ei todellakaan hoidu internetissä, vaan paikallinen kyläpäällikkö alkaa jolista aamulla ennen ihmisten töihin lähtöä  ämyreihinsä, mikäli jotain tiedotettavaa on. Kuuluu varmasti kaikkialle ja herättää niin ihmiset kuin heidän huomionsakin vaikkei thai -kieltä osaisikaan.

Hintataso on thaimaalaiseksikin edullinen eikä liikenne ole lainkaan niin ruuhkaista kuin turistialueilla.

Kylymä tulloo iltaisin koilliseen.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: