+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Tiesitkö, että Thaimaassakin voi huuhtoa kultaa?

Niin thaimaalaiset kuin ulkomaalaisetkin matkailijat alkavat löytää tiensä kultaa huuhtomaan Bang Saphaniin, jossa voi halutessaan ottaa vaskoolin käteen ja ryhtyä kullanhuuhdontapuuhiin. Eikä kyse ole pelkästään huuhtomisesta, sillä onpa jokunen turisti sitä ihan todistetusti paikalta löytänytkin. Mutta tuli kultaa tai ei, on kullan huuhtominen rentouttavaa puuhaa, jossa aika kuluu niin, ettei huomaakaan.

Mitä kullan löytämiseen tulee, niin Thaimaassa kultaa pidetään “luonnon antamana lahjana”, joten kuka ikinä kultaa löytääkin, saa vapaasti viedä sen mukanaan. Ilman mitään määrä- tai painorajoituksia.

Paikalliset oppaat tietävät, mistä kultaa kannattaa etsiä ja opastavat turistit vaskauksen saloihin.

Bang Saphan Prachuap Khiri Khanissa ja Sukhirin Narathiwatin provinssissa ovat niitä harvoja paikkoja koko Kaakkois-Aasiassa, missä kullanhuuhdonta on mahdollista. Suhteellisen vähällä vaivallakin vielä.

Kullanhuuhdonnasta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Bang Saphanin matkailutoimistoon puhelinnumerossa 08 1378 8258 tai marssia suoraan toimistoon vain 30 metrin päässä Koh Yai Chimin 7/11 -myymälästä. Matkailutoimisto hoitaa opastuksen sekä tarpeelliset varusteet kullankaivajille.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: