+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Yksi tai kaksi krokotiileja kasvattavalta farmilta paennutta pikku vesseliä juoksentelee tai uiskentelee edelleen vapaana jossain päin Na Jomtienia.

Ankkoja ja lootuksenkukkia kasvattava farmari Kan Jantarawichien, 53, raportoi ensimmäisenä krokotiilista viranomaisille jo 4.7. kuultuaan noin 1,5 -metrisen eläimen makailevan auringossa suuren lootuslammikkonsa rantatörmällä. Kanin tilalla työskentelevä Pakkapol Ruksapukdee, 26, kertoi ensin kuvitelleensa eläimen varaaniksi, mutta tajuttuaan sen olevan krokotiili, hän lähti juosten ilmoittamaan asiasta Kanille.

Kan keräsi avukseen joukon naapureita, joiden kanssa lähti yhdessä ottamaan eläintä kiinni, mutta ihmiset nähdessään krokotiili oli ensin karjunut heille ja paennut sen jälkeen yli 20 rain (3,2 ha) suuruiseen järveen ja kadonnut sinne.

Ei puolitoistametrinen krokotiili noin paperilla tunnu ollenkaan pelottavalta, mutta menisitkö itse ottamaan tuota kiinni?

Sattahipin aluehallinnon päällikkö Chartchai Sriphoon ja Sattahipin kalastusvalvontatoimiston päällikkö Anusorn Chaitamart sekä joukko Huay Yain viranomaisia kävivät Kanin tilalla  6.7. krokotiilia etsimässä. Chartchai uskoi krokotiilin olevan toinen kateissa olevasta kahdesta yksilöstä, jotka olivat päässeet pakenemaan läheiseltä krokotiilifarmilta. Farmi on suljettu, mutta eläimiä ei vielä oltu ehditty poistaa. Paikka on nyt rikostutkinnan kohteena.

Tätä kirjoitettaessa, 8.7. klo 13.15 Thaimaan aikaa, toinen krokotiileista on saatu kiinni, mutta toinen on onnistunut välttelemään etsijöitä. Sen uskotaan piileskelevän jossain järven syvyyksissä ja voi mennä jonkun aikaa, ennen kuin se saadaan kiinni.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: