+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Satri Phatthalungin koulu Phatthalungissa on käynnistänyt tutkimukset syistä, jotka johtivat koulun 14 -vuotiaan oppilaan itsemurhaan.

Tyttö hirttäytyi kotonaan viime viikon torstaina 12.5. sen jälkeen, kun hän oli saanut koulukuraattorilta ohjeen jättää opintonsa kesken perheen vähävaraisuuden takia. Myös tytön läheinen ystävä epäili itsemurhaan johtaneiden syiden olleen taloudellisia.

Ennen itsemurhaansa tyttö lähetti tekstiviestejä useille ystävilleen. Tekstiviesteissä hän toivoi oman kuolemansa toimivan viestinä niin koululle kuin omille vanhemmilleenkin siitä, että asioiden on muututtava.

Thaimaassa maaseudun köyhien lasten ainoa toivo paremmasta elämästä on saada kunnon koulutus ja sitä kautta hyvä työpaikka jostain kaupungista. Seudulla, jossa koulutusta pidetään etuoikeutena, oli kuraattorin lausunto ilmeisesti se viimeinen olki, joka katkaisi kamelin selän.

Kaikkialla Aasiassa käydään koulua vaikka mikä olisi, koska se on monelle ainoa mahdollisuus päästä edes johonkin elämässä.

Koulun johtaja Mali Kaeo-la-iat vakuutti koulun tarjonneen tytölle apua hänen vaikeassa tilanteessaan ja että itsemurha johtui viime kädessä väärinkäsityksestä.

– Olemme avanneet virallisen tutkimuksen selvittääksemme, mitä todella tapahtui, johtaja sanoi medialle antamassaan lausunnossa.

Tytön kanssa keskustellut kuraattori kieltäytyi kommentoimasta tapausta millään lailla sanoen ainoastaan olevansa liian masentunut ja pettynyt kyetäkseen puhumaan tapahtuneesta.

Tytön läheinen ystävä kertoi itsemurhan tehneen tytön äidin kärsivän peliriippuvuudesta ja puolisostaan eronneen isän kieltäytyneen maksamasta tytön opinnoista aiheutuneita kustannuksia.

Ei ole lainkaan tavatonta useammankin heistä kävelevän 5-7 km suuntaansa vain päästäkseen kouluun.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: