+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Monelle thaimaalaisellekin on tullut yllätyksenä se, että koronavapaana saarena tunnettu Koh Samed haluaa pysyä jatkossakin koronavapaana.

Niinpä Koh Samedin saaren lautoille pyrkivien tuleekin näyttää jossain sairaalassa tai klinikalla tehty koronatesti tai teettää sellainen lauttasatamassa hintaan 330 bahtia (n. 9 €)/hlö. Etenkin thaimaalaisperheiden saarireissu saattaa tyssätä siihen ja edessä onkin päivä Ban Phe’n maisemissa.

Sosiaalisessa mediassa kiertää juttuja 10 hengen ja sitäkin suuremmista ryhmistä, jotka ovat täysin rokotettuja sekä ennen matkalle lähtöä testattuja eivätkä näin ollen ole suostuneet maksamaan tuhansia bahteja mielestään täysin tarpeettomista testeistä. Jopa ulkomaalaisia vähintään kahteen kertaan rokotettuja ja karanteeninsa läpikäyneitä on kääntynyt laiturilta takaisin kohti Pattayaa tai Rayongia.

Moni Koh Samedille pyrkivä on joutunut pettymään 20.1. tulleen uuden määräyksen jälkeen.

Sarinthip Thapsapmongkhon, joka on Koh Samedin matkailualan liiton pj, pyytää anteeksi kommunikaation puutetta ja sanoo, että laiturialueen lisäksi moni muukin paikka alueella tekee koronatestejä. Jotkut hänen mukaansa jopa maksutta.

– Lisäksi laivoille pääsee muuallakin tehtyjen testitulosten kanssa, kunhan ne ovat jonkun alueen terveystoimen alaisen laitoksen tekemiä ja korkeintaan 72 tuntia vanhoja, hän jatkaa.

Kohkaew Phisadanin ja Tharuaphen laiturialueilta kerrotaan lähes kaikkien yhden päivän saariretkeä suunnitelleiden turistien alkaneen kääntyä takaisin sen jälkeen, kun Rayongin provinssin hallinnosta 20.1. tuli uusi koronatestejä koskeva määräys. Heidän mukaansa saariliikennettä operoivien yritysten toiminta on uuden säännön myötä kääntynyt tappiolliseksi.

Hyväksytysti testatuille on luvassa entistä enemmän omaa rauhaa Samedin saarella.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: