+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Pattayan kaupunginjohtaja Poramese “Beer” Ngampiches (pikkukuvassa kesk.) jalkautui vaihteeksi Walking Streetille katselemaan katutöiden edistymistä ja juttelemaan niin turistien kuin kadun varren yrittäjienkin kanssa.

Iltakävelynsä aikana kaupunginjohtaja kertoi mm. että vaikka ulkomaalaisia turisteja ei vielä entiseen malliin ole Pattayalla käynytkään, ovat kotimaan matkailijat pitäneet huolta siitä, että kaupungissa on vuoden 2022 aikana jo kolme miljoonaa turistia nähty. Keskusteluissa paikallisten yrittäjien kanssa oli selvästi aistittavissa optimismia. Kaikki tuntuivat olevan vakuuttuneita siitä, että Thailand Passin, pakollisten koronavakuutusten ja maskipakon poistuminen ovat omiaan takaamaan sen, että talvisesongista 2022-2023 saadaan taas kunnon sesonki lähes entiseen malliin.

Vaikka kolme miljoonaa turistia alkuvuodesta onkin luku, josta moni muu thaimaalainen turistikohde olisi suorastaan ylpeä, niin kaupunginjohtaja muistutti, että Pattayalla vastaavat luvut ennen koronapandemiaa olivat jo vuoden ensimmäisellä neljänneksellä noin 10 miljoonaa turistia.

Myös turistit saivat kertoa mielipiteitään ja kokemuksiaan Pattayasta suoraan kaupunginjohtajalle.

– Ne ovat niitä lukemia, joita meidän tulee jatkossa tavoitella, kaupunginjohtaja sanoi ja lupasi samaan hengenvetoon katsoa vieläkö Walking Streetillä tehtäviä yleisiä töitä voidaan kiirehtiä.

Juuri nyt, kesäkuussa 2022, Pattayalla eletään sikäli mielenkiintoisia aikoja, että intialaisten turistien määrä on ohittanut kiinalaisturistien määrän. Ilmiö selittyy sillä, että kiinalaiset eivät muutenkaan ole juuri kotimaastaan poistuneet vuoden 2022 aikana. Niinpä Pattayalle tulee tällä hetkellä eniten turisteja Intiasta, toiseksi eniten Isosta Britanniasta, kolmanneksi eniten Israelista ja neljäs suuri ryhmä ovat eteläkorealaiset.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: