+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

“Ehkä meidän on hyväksyttävä se tosiasia, että koronaviruksen leviäminen ei noudata talouselämän toivomuksia”. Tämä kuolemattomien joukkoon nouseva lause kuultiin tilaisuudessa, jossa CCSA:n tiedottaja Taweesilp Visanuyothin ilmoitti kaikkiaan 41 provinssia koskevasta baarien, pubien, karaokepaikkojen ja hierontapisteiden kahden viikon mittaisesta sulkemisesta.

Taweesilpin suulla annettu CCSA:n ilmoitus vaatii vielä pääministeri Prayut Chan-o-chan allekirjoituksen, mutta se saadaan tänään perjantaina 9.4, sillä pääministeri johtaa puhetta CCSA:n perjantaisissa kokouksissa. Nähtäväksi jää ainoastaan se, koskeeko uusi sulkemismääräys myös traditionaalista thai -hierontaa tarjoavia paikkoja, vai jäävätkö ne sulkemismääräyksen ulkopuolelle.

Kun koronaviruksen toisen aallon katsotaan lähteneen liikkeelle samut sakhonilaiselta äyriäistorilta, on mahdollisen kolmannen aallon lähtöpisteeksi mainittu Bangkokissa Thong Lorin alueella sijaitsevat yökerhot, joista liikkeelle lähteneen koronaviruksen brittiläisen muunnoksen kerrotaan ehtineen levitä aina Phuketin saarelle saakka. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Thaimaasta on löydetty viruksen brittiläistä muunnosta.

Coconuts -verkkosivustolla sanotaan suoraan, että bangkokilaisista tissibaareista se tämänkertainen virusaalto lähti liikkeelle.

Merkillepantavaa CCSA:n päätöksessä on, että se tehtiin vain viikkoa ennen valtakunnallisten Songkran -juhlapyhien alkamista, kun miljoonien ihmisten odotettiin lähtevän tien päälle kotiseutuja kohti perheitään tapaamaan. Tiedottaja Taweesilp sanoi perjantaisesta päätöksestä kerrotun julkisuuteen jo torstaina, jotta yritykset saisivat ajoissa tiedon siitä, mitä tulevaksi viikonlopuksi ja sitä seuraavaksi Songkran -viikoksi on odotettavissa.

Edelleen on julkishallinnossa annettu voimakas etätyösuositus kaikille siihen kykeneville ja yksityinen sektori on saanut kehoituksen mahdollisuuksien mukaan toimia samoin. Thaimaan sisäministeri Anupong Paojinda sanoi torstaina 8.4. ettei kansalliseen sulkutilaan, lockdowniin olla menossa kunhan kansalaiset tarkoin noudattavat viranomaisten antamia ohjeita ja ottavat suosituksetkin vakavasti.

Thaimaan median edustajat kysyivät tiedotustilaisuudessa sisäministeriltä suoraan myös sitä, vaikuttavatko nyt voimaan astuvat uudet määräykset hallituksen suunnitelmiin Phuketin saaren avaamisesta ulkomaalaisille turisteille heinäkuun alusta 2021?

Tähän ainakin Bangkok Postin sivuilla edelleen kenraali Anupongiksi tituleerattu sisäministeri sanoi asian menevän uudelleen harkittavaksi niin CCSA:n kuin hallituksenkin kokouksissa. Thong Lorin alueelta saaduista 3.112 testituloksesta peräti 399 on osoittautunut positiivisiksi ja perjantaina tulossa oli vielä 1.075 testin tulokset ajalta 3.-8.4.

Phuketissa halutaan uskoa saaren oman rokotusohjelman mahdollistavan tämänkin rannan täyttymisen heinäkuusta alkaen.

Bangkok, Pathum Thani, Samut Prakan, Nakhon Pathom ja Nonthaburi on nyttemmin määritelty uuden virusaallon keskuksiksi ja sieltä tuleville on jo asetettu 14 vrk:n karanteeni voimaan Buri Ramin, Chiang Main, Phetchabunin, Prachuap Khiri Khanin, Songkhlan, Roi Etin, Amnat Charoenin, Lamphunin, Mukdahanin, Khon Kaenin ja Bueng Kanin provinsseissa.

Alla aakkosjärjestyksessä lueteltuina kaikki ne provinssit, joissa baarit ja pubit pysyvät suljettuina ainakin kahden seuraavan viikon ajan:

Ayutthaya, Bangkok, Buri Ram, Chachoengsao, Chaiyaphum, Chanthaburi, Chiang Mai, Chiang Rai, Chonburi, Chumphon, Kanchanaburi, Khon Kaen, Lampang, Loei, Lop Buri, Nakhon Nayok, Nakhon Pathom, Nakhon Ratchasima, Nakhon Si Thammarat, Narathiwat, Nonthaburi, Pathum Thani, Phetchabun, Phetchaburi, Phuket, Prachin Buri, Prachuap Khiri Khan, Ratchaburi, Ranong, Rayong, Sa Kaeo, Samut Prakan, Samut Sakhon, Samut Songkram, Saraburi, Songkhla, Suphan Buri, Surat Thani, Tak, Udon Thani ja Yala.

Thaimaan Suomalaisen pikahuomioiden mukaan nyt ehkä kannattaisi käydä tutustumassa Tratin provinssissa sijaitsevan Koh Changin saaren kauniiseen luontoon ja mahdollisesti myös thaimaalaisen kommunismin historiaan Sakon Nakhonin provinssissa. Nakhon Phanomin provinssin ikiaikainen kauppatie kauniine jokimaisemineen ja ystävyyden siltoineen saattaa sekin nousta yllättäen matkailijoiden suosioon.

Thaimaan ja Laosin välillä Mekong -joen ylittää kaikkiaan kolme “ystävyyden siltaa”. Friendship Bridge III sijaitsee Nakhon Phanomissa.

2 comments

  1. Uusia ongelmia näköjään taivaanrannassa häämöttää.Maan sisällä matkustaminen vaikeutuu vaan entisestään.Saa nyt nähdä mihin tämä loppupelissä johtaa, jos maata ei saada avattua ulkomaalaisten tulolle maahan.

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: