+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Koronavirustartuntojen määrä Phuketin saarella on kuluneen viikon ajan ollut hienoisessa kasvussa.

Tuoreimmat luvut ovat keskiviikolta 22.6, jolloin saarella raportoitiin 26 tartuntaa RT-PCR testeissä ja niitä “epävirallisia”, joita virallisissa tilastoissa ei jostain syystä enää lasketa, vielä 294 tartuntaa. Välillä päivittäiset tartunnat kävivät jo yksinumeroisissa luvuissa, mutta nyt mennään koko ajan väärään suuntaan.

Tartuntapiikki näyttää nyt olevan Phuketin kaupungissa, jossa löydettiin keskiviikkona 285 tartuntaa. Kathussa niitä oli yhdeksän.

– Tartuntamäärät ovat kasvaneet tasaisesti kuuden viime päivän aikana, kertoi provinssin terveystointa johtava tohtori Koosak Kookiatkul.

Maskien käytön jatkamista suositellaan Phuketissa. Mannekiinina varakuvernööri Anupap Rodkwan.

Tarkemmin sanottuna viime lauantaina oli 277 tartuntaa, sunnuntaina 291, maanantaina 180, tiistaina 293 ja keskiviikkona 320. Koronavirustartuntoja varten varatuista sairaaloiden vuodepaikoista yli puolet, 56 %, on taas vaihteeksi käytössä, kun vielä pari viikkoa sitten sairaaloissa näytti koronaviruksen osalta aika tyhjältä.

Phuketissa suositellaan tehosterokotteiden ottamista ja maskien käytön jatkamista, vaikka maskipakko ulkotiloista poistuukin 1.7. alkaen.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: