+66 959 45 0901
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Terveysministerin mielestä Omicron on “vähemmän vakava”.

Terveysministeriö tulee esittämään CCSA:lle koronarajoitusten lieventämistä perustellen esitystään sillä, että päivittäisten virustartuntojen määrä ei kohonnutkaan räjähdysmäisesti uuden vuoden jälkeen eikä kuolonuhrien määrä enää vähään aikaan ole ylittänyt 20 päivässä, kertoo Thaimaan terveysministeri Anutin Charnvirakul.

– Vakavien oireiden, kuten hengitysvaikeuksien määrä on pysynyt hyvin alhaisena ja se on tähän mennessä jo nähty, ettei Omicron ole läheskään niin vakava kuin Thaimaassa viime kesänä mellastanut Delta -variantti, hän jatkoi.

Ministerin puheista sai rivien välistä sellaisen käsityksen, että lievennykset eivät ehkä koskisi ollenkaan ns. sinisiä alueita eli turistikohteita, joissa jo nyt ovat voimassa huomattavasti väljemmät säännöt kuin muualla Thaimaassa. Hän käytti termejä “ihmiset” ja “kansalaiset”, mutta ei kertaakaan “matkailijat” tai “turistit”.

Ministeri Anutin korosti rokotusten merkitystä paitsi tartuntojen, myös tartuntaoireiden torjumisessa ja kehoitti kaikkia vielä rokottamattomia hankkiutumaan rokotettaviksi mahdollisimman pian. Samassa yhteydessä ministeri kertoi Pfizeriltä saadusta vahvistuksesta, jonka mukaan heidän rokotteillaan voidaan alkaa rokottaa 5-12 -vuotiaita lapsia koronaa vastaan.

 

 

0 comments

%d bloggers like this: