+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Pörssinoteerattu Bangkok Insurance (BKI) ilmoitti 3,58 miljardin bahtin (n. 98 meur) suuruisesta tappiosta vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Mihin ehtivätkään vielä ennen vuoden vaihtumista?

Pelkästään ensimmäisen vuosineljänneksen tulos laski 539 %, kun yhtiön tulos viime vuonna vastaavaan aikaan oli 816 miljoonaa bahtia (n. 22 meur) voiton puolella. Pääjohtaja Apisit Anantanatarat kertoo juuri koronavirusvakuutuksista maksettujen korvausten vieneen yhtiön tuloksen vahvasti miinusmerkkiseksi. Kärjistäen voisi sanoa, että kun matkailun vapauduttua viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä vielä päästiin myymään koronavirusvakuutuksia, niin tämän vuoden vastaavana ajankohtana alkoi sitten koittaa aika maksaa niihin liittyviä korvauksia.

Tappioista huolimatta yhtiö on päättänyt maksaa osinkoa osakkailleen edelliseltä tilivuodelta 3,5 bahtia osakkeelta markkinoiden luottamuksen säilyttämiseksi yhtiötä kohtaan.

Jotkut näistä vakuutustodistuksista osoittautuivat tosipaikan tullen täysin virattomiksi ja nyt pettyneet asiakkaat hakevat korvauksiaan oikeusteitse. Kuvan vakuutustodistuksen myöntänyt vakuutusyhtiö ei Thaimaan Suomalaisen tietojen mukaan ole syytettyjen penkillä.

Tuo “markkinoiden luottamuksen säilyttäminen yhtiötä kohtaan” noussee vielä tärkeään asemaan, sillä juuri markkinoilla odotellaan kauhunsekaisin tuntein vakuutusyhtiöiden ilmoituksia ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksistaan. Kaikki tietävät koronavakuutuksia myyneiden vakuuttajien olevan enemmän tai vähemmän huonossa jamassa, sillä oikeusistuimet ovat tänä päivänä täynnään itsensä petetyiksi kokevien vakuutuksenottajien kanteita, kun vakuutusyhtiöiltä ei herunutkaan alkuperäisten vakuutusehtojen mukaisia korvauksia.

Monet suuretkin vakuutusyhtiöt ovat tänä päivänä henkitoreissaan ja esimerkiksi Syn Mun Kong Insurance -yhtiö on jo jättänyt konkurssituomioistuimeen hakemuksen velkajärjestelymenettelystä. Kuinka moni seuraa perässä ja kuinka moni ajautuu suoraan konkurssiin oikeusistuinten päätösten jälkeen, on päivän kysymys vakuutusalalla Thaimaassa.

Syn Mun Kong Insurance Building. Yhtiön pääkonttorin antama kuva ei vihjaakaan minkään velkajärjestelyn suuntaan.

Yhtiöiden ongelmat johtuvat pitkälti siitä, että monissa vakuutusyhtiöissä laskeskeltiin Thaimaahan matkustaville pakolliseksi säädetyn koronavirusvakuutuksen olevan eräänlainen pisteautomaatti ja niinpä nämä vakuutustensa myyntihintaa kilpailukykyisemmiksi muokatessaan tulivat arvioineeksi niihin liittyvän korvausriskin pahasti alakanttiin. Nyt ollaan sitten tilanteessa, jossa vakuutuksista saadut myyntituotot eivät riitäkään vaadittujen korvausten maksamiseen.

1 comments

 1. Niin, Syöhän se pääomaa, kun vakuutusyhtiöt eivät kontrolloi menojaan. Esim Pattayan kallein sairaala veloittaa jopa nelinkertaista hintaa halvempiin yksityissairaaloihin verrattuna.

  Thaimaassa jokainen toimija haluaa vain max voiton.

  Jo jokunen vuosi sitten olin itse lievän vatsataudin takia sairaalassa kolme päivää, ja hinta oli muutaman bahtin alle 100 000.
  Jokainen toimija,kin ko sairaalassa “puhaltaa samaan hiileen”, toisena päivänä vielä lääkäri ehdotti, “ole nyt yksi päivä vielä”, tyyliin.
  Vielä pois lähtiessä ilmoitettiin, että maksu pitää hoitaa käteisenä, nyt heti. Ilmoitin heti, että “eihän kenelläkään ole rahaa sellaisia määriä kerralla, siksi juuri on vakuutus” ..
  Muutaman tunnin jahkailun jälkeen päästiin lähtemään.
  Ja vakuutusyhtiö oli suomalainen, silloin.

  Jos vak yhtiöt eivät suostuisi niihin korkeisiin maksuihin, niin ehkäpä sairaalatkin huomaisivat sen, jossain vaiheessa.

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: