+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Thaimaan terveysministeriö vaatii CCSA:ta sulkemaan kolme suomalaisillekin hyvin tuttua provinssia neljän viikon ajaksi. Mikäli vaatimus toteutetaan, astuu se voimaan jo tänään. Tänään tiistaina päivittynyt tieto on nähtävissä kolmen ensimmäisen kappaleen jälkeen.

Pattaya ympäristöineen on jo suljettu, mutta nyt halutaan sulkea koko Chonburin provinssi ja sen lisäksi vielä Rayongin provinssi, jossa sijaitsee suomalaissuosikki Mae Phim sekä kolmantena Chantaburin provinssi, joka tunnetaan thaimaalaisten suosimana lomakohteena upeiden rantojensa ja edullisen hintatasonsa vuoksi. Sulkemiset on apulaisterveysministeri Sathit Pitutechan mukaan pakko toteuttaa siksi, että monet provinssien asukkaista ovat kieltäytyneet ilmoittautumasta viranomaisten järjestämiin koronavirustesteihin tai pyrkineet salaamaan jostain laittomasta peliluolasta välillisesti tai välittömästi saamansa koronavirustartunnan.

Lukituista provinsseista pois matkustaminen tulee olemaan lähes mahdotonta. Niistä saa poistua ainoastaan äärimmäisen pakottavissa tapauksissa, ministeri alleviivasi. Hänen mukaansa ministeriö tulee pyytämään CCSA:ta sulkemaan provinsseista Bangkokiin johtavat tiet ja niiden lisäksi vielä Bangkokista suurin piirtein Bang Na’n IKEAn kohdilta alkavan ja Chonburin provinssiin johtavan Burapha Withi Expresswayn ja yhden valtatien Prachin Burin alueella.

Enteileekö tämä jo koko Bangkokin eristämistä? Kaupunki olisi tämän jälkeen suljettu lännessä Samut Sakhonin provinssin rajalle, idässä Chonburin suuntaan ja pohjoisessa Nonthaburin suuntaan. Etelässä on vastassa meri.

PÄIVITETTY TIETO: Pääministeri Prayut Chan-o-cha kertoi juuri ennen hallituksen viikottaista kokousta, ettei hallituksella ollut mitään aikomusta sulkea kokonaan Samut Sakhonin, Chonburin, Rayongin, Chantaburin ja viimeisimpänä mukaan spekulaatioihin noussutta Tratin provinssia ulkomaailmalta. Myös varapääministeri Wissanu Krea-ngam oli Prayutin kanssa samoilla linjoilla. Hänen mukaansa provinssien paikallisviranomaiset ovat jo aloittaneet riittävät toimenpiteet provinsseissa ja provinssien asukkaat ovat edelleen vapaita matkustamaan myös muihin provinsseihin.

Edellämainitut provinssit Tratia lukuunottamatta on nyttemmin luokiteltu punaisiksi provinsseiksi. Päivitys päättyy.

Vaikka Thaimaa toteuttaakin koronaviruksen torjunnassaan aivan äärimmäisiä toimia, on koronavirustilanne maassa paljon paremmin hallinnassa kuin esimerkiksi Suomessa, jossa koronavirustartuntoja on kokonaismäärällisesti noin viisi kertaa enemmän kuin Thaimaassa. Väkilukuun suhteutettuna ero virustartuntojen määrissä onkin sitten monikymmenkertainen.

Suomessa on tänä päivänä useita alueita, esimerkkeinä nyt vaikka Uusimaa tai Päijät-Häme, jotka thaimaalaisviranomaiset olisivat lukinneet kokonaan jo aika päiviä sitten.

Tietulliasemista saa tarvittaessa hyviä liikenteen pysäyttämis- ja tarkastuspisteitä.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: