+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Samalla kun hallitus ja CCSA päättivät jatkaa Test & Go -ohjelman jäissä pitämistä toistaiseksi, avasi se kolme muuta provinssia, joiden kautta Thaimaahan pääsee samoin ehdoin kuin Phuketiinkin.

Päätös tehtiin viime perjantaina 7.1. Thaimaan mediassa päätöstä on luonnehdittu kompromissiksi koronavirustartuntapelon ja kipeästi kaivattujen matkailutulojen välillä.

Uusia hiekkalaatikkoalueita ovat Surat Thanin provinssiin kuuluvat kolme saarta – Koh Samui, Koh Tao ja Koh Phangan – sekä Krabin ja Phangnganin provinssit kokonaisuudessaan. Pattayan toivetta Koh Larnin saaren lisäämisestä hiekkalaatikkoalueisiin ei hyväksytty siksi, ettei Koh Larnilla ole omaa lentokenttää.

Maahantulo hiekkalaatikko -ohjelman puitteissa on helpompaa, koska matkailijat saavat ensin oleskella kohteessa sangen vapaasti viikon ajan ja annettuaan sen jälkeen negatiivisen koronanäytteen, matkustaa vapaasti minne tahansa Thaimaassa.
Hiekkalaatikko -ohjelma näkyy suosivan kohteita, joihin voi lentää suoraan.
Koronavirusrajoituksia kiristettiin kaikkiaan 69 provinssissa, missä kaikkinainen yöelämä on kielletty. Turistiprovinsseissa tarjoilu vielä pelaa iltayhdeksään saakka. Nämä kahdeksan provinssia ovat:
  • Bangkok
  • Chon Buri
  • Kanchanaburi
  • Krabi
  • Nonthaburi
  • Pathum Thani
  • Phangnga
  • Phuket
– Kaikkia asiaan liittyviä seikkoja punnittiin tarkkaan ennen lopullisen päätöksen tekemistä, kertoi CCSA:n tiedottaja Taweesilp Visanuyothin perjantaisen kokouksen jälkeisessä tiedotustilaisuudessa.
Hua Hiniä ja Cha-Amia ei listalla näkynyt.
Jo hyväksyttyjen Thailand Pass -hakemusten takaraja maahan saapumiselle on viimeisimmän päätöksen mukaan lauantaina 15.1.
– Noin 10.000 Thailand Passin haltijaa ei vielä ole saapunut Thaimaahan, tohtori Taweesilp kommentoi.

Hän jatkoi toteamalla Test & Go -ohjelman olevan porsaanreikä, jonka avulla koronavirus pääsee leviämään Thaimaassa. Terveysministeriön tietojen mukaan etenkin Omicron -varianttia on tuotu Thaimaahan juuri Test & Go -ohjelman myötä.

Thaimaahan on tammikuun 1. päivän jälkeen tullut enää 26.402 turistia, joista suurin osa Test & Go -ohjelman puitteissa. Marraskuun alusta joulukuun 22. päivään saakka maahan tuli 416.160 ulkomaalaista turistia.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: