+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Saksalainen 25 -vuotias mies, joka tuli Thaimaahan 18.7, on Thaimaan kolmas virallisesti rekisteröity apinarokkotapaus.

Miehellä alkoi esiintyä tartunnan oireita muutama päivä hänen maahantulonsa jälkeen. Saksalainen on oleskellut Phuketissa.

– Yksityiseen sairaalaan hakeutuneen matkailijan testitulokset saatiin myöhään tiistai-iltapäivänä, kertoi Phuketin terveystoimen päällikkö, tohtori Koosak Kukiatkul, jonka mukaan saksalaismiehen kanssa tekemisissä olleiden henkilöiden jäljittäminen ja testaaminen on jo aloitettu.

Tohtori Koosak Kukiatkul (kesk.) on paljon varijana Phuketin apinarokkotilanteessa.

– Ensimmäiset seitsemän testitulosta näistä ihmisistä, joukossa miehen thaimaalainen tyttöystävä, ovat kaikki tulleet takaisin negatiivisina, mutta heitä pidetään toistaiseksi karanteenissa, kunnes asialle saadaan täysi varmuus, Koosak jatkoi.

Potilaan ensimmäiset oireet alkoivat heinäkuun 23. päivänä, jolloin hänellä todettiin kuumetta ja ihottumaa, joka alkoi levitä pitkin potilaan ihoa. Sairaalaan hän hakeutui maanantaina 1.8, kun ihottumaa oli jo kaikkialla pitkin kehoa eikä kuume ottanut millään laskeakseen.

– On erittäin todennäköistä potilaan saaneen tartunnan jo ennen Thaimaahan tuloa, koska hänen oireensa alkoivat kehittyä hyvin pian Phuketiin tulon jälkeen, tohtori Koosak päätteli.

Selässä apinarokko näyttää useimmiten tältä.

Hän kertoi yhteensä kahdeksan ihmisen Phuketissa hakeutuneen hoitoon apinarokko-oireiden vuoksi, mutta heidän kaikkien testitulos oli tullut takaisin negatiivisena.

DDC:n johtajan, tohtori Opas Karnkawinpongin mukaan vain 9 % apinarokkotartunnoista vaatii sairaalahoitoa, mutta Thaimaassa kaikki oireita osoittavat otetaan sairaalaan taudin leviämisen ehkäisemiseksi.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: