+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Meillä on viime aikoina ollut kovasti haasteellista etsiä uutisia jostain muustakin aiheesta kuin koronavirus. Tai wuhaninvirus, niin kuin täällä päin sanotaan. Jopa nämä minun kerran kuukaudessa julkaistavat jaaritukseni tuonevat edes jotain vaihtelua viime aikojen uutisvirtaan. Tosiasia joka tapauksessa on, että thaimaalaiset ovat hyvin huolissaan kiinalaisturistien mukanaan tuomasta uhasta. Tänne tulee matkailijoita Kiinasta, tai on ainakin toistaiseksi tullut, enemmän kuin mistään muualta.

Mutta aasiaan: Tammikuun lukijamäärä oli tällä kertaa 38.781 ja lukukertoja kertyi 61.256. Tammikuussa jäätiin joulukuun kaikkien aikojen ennätysluvuista 41.282, mutta esimerkiksi tammikuuhun 2019 verrattuna mentiin reilusti eteenpäin, sillä vuosi sitten tammikuussa teitä oli 26.916.

Suosituin juttu oli Bangkokin kohonneesta hintatasosta kertonut juttu otsikolla “Oi kallis kaupunki”, josta tarkimmat lukijat huomasivatkin, että juttu oli otsikoitu joskus 1970 -luvulla kovassa huudossa olleen Lahdessa kuvatun tv -sarjan mukaan.

Toiseksi pääsi otsikko “Hyvästi muovikassi”, joka saikin hyvin aikaa kerätä klikkauksia, sillä se julkaistiin aivan tammikuun alussa.

Viime kuukausi näkyy olleen aikalailla Bangkok -painotteinen, sillä kolmanneksi suosituin juttu otsikolla “Bangkokin ilmanlaatu ei millään kohene” kertoi siitä, kuinka hyödyttömiä paikallisviranomaisten toimet kaupungin ilmanlaadun kohentamiseksi ovat olleet. Hurjasta hypetyksestä huolimatta.

Mikäli haluatte käydä katsomassa noita juttuja, niin teidän esimerkiksi tämän Bangkokin ilmanlaatu -otsikon löytääksenne täytyy syöttää se osoitekenttään tässä muodossa: https://thaimaansuomalainen.com/bangkokin-ilmanlaatu-ei-millaan-kohene/ Jätetään ne ä- ja ö -kirjaimet pois.

Mainostajien puolella Hans Lankari ja Samui Sea View Villas olivat superbannereineen jälleen aivan ylivoimaisia, mutta normaalibannerien puolella koettiin yllätys. Kävi nimittäin niin, että suosituin toki oli vanha tuttu Hua Hinin Seudun Suomalaiset, jota seurasi toinen kestomenestyjä VPN-Suomi, mutta kolmanneksi ohi kaikkien vanhojen tuttujen kiilasi Suomi KP, vaikka se on ollut sivustolla vasta vajaan kuukauden.

Toinen huomionarvoinen seikka on Markuksen ja Hannen Hop in to my boots -blogi, joka tammikuun aikana keräsi 54 klikkausta, vaikka alkoi ilmestyä tällä sivustolla vasta 29.1. Markuksen ja Hannen juttuja pääset lukemaan yläpalkista löytyvästä “Vierailevat kirjoittajat” -osiosta.

Tämä tänään ja huomenna meillä toivottavasti ei ole luvassa uusia koronavirus -juttuja. Mutta jos ihmiskunta on selvinnyt SARSista, lintuinfluenssasta ja mitä zikaviruksia ja hullun lehmän tauteja täällä nyt viime vuosina onkaan nähty, niin kyllä tämäkin loppuu aikanaan. Sitten saadaankin jonkin ajan päästä ihmetellä taas jotain uutta.

Hyvää lopputalvea teille kaikille ja katsotaan, mihin suuntaan tuo uutisointi muuttuu helmikuun aikana.

Luck

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: