+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Thaimaa markkinoi Thaimaata intialaisille ja Intia markkinoi Intiaa thaimaalaisille.

Eikö tulisi kaikille halvemmaksi, jos kummatkin pysyisivät kotonaan, oli ensimmäinen ajatus The Nationin juttua lukiessa. Intialaisten olisi halvempaa matkustella Intiassa ja thaimaalaisten Thaimaassa. Markkinointikulujakin kummankin maan matkailutoimessa säästettäisiin pitkä penni, kun ei tarvitsisi resuta ympäri Thaimaata tai Intiaa moisen asian takia.

The Nationin toimittajat kävivät Bangkokissa jo toiseen kertaan järjestetyillä Northeast India -festivaaleilla, josta kuvasivat tuon alta löytyvän videon kaikesta siitä, mitä koillisella Intialla on turisteille tarjota. Kansantansseja, ruokaa, temppeleitä… Kuulostaako tutulta?

Sitten siellä on vielä vuoria ja lunta ihan niin kuin jossain Mae Hong Sonissa, mutta ainakin suomalainen saattaisi kiinnostua niistä koillisen raja-alueista, jotka näyttävät muodostavan jonkinlaisen Intian pohjoiskalottialueen? Jotain kähinöitäkin siellä on ollut Intian ja Kiinan välillä.

Aika kapea kaistale yhdistää Intian koillisosat muuhun maahan. Ehkä siksi se on niin erilainen.

Intialaisten esittelyvideo on taiten tehty. Se kieltämättä tuo esiin Intiasta sellaisia puolia, joita ei pelkkiä uutiskuvia katsomalla voisi päätellä maassa olevankaan. Eihän Suomikaan ole pelkkä Uusimaa, vaan meilläkin on Koillismaamme. Ja Lappi.

Selväksi tuli ainakin se, että Koillis-Intia haluaa erottautua kaikesta siitä, mitä Intia keskivertokansalaiselle tuo mieleen. Armottomat liikenneruuhkat, kerjäläiset, likaiset joet, ilmansaasteet, pyhät lehmät ja Taj Mahalin.

Tuon kolmiminuuttisen rainan katsomisen jälkeen meillä toimituksessa ihmetellään edelleen, miksi Thaimaasta pitäisi lähteä Koillis-Intiaan. Vaihtoehtona pohjoiselle Thaimaalle se sen sijaan saattaa hyvinkin puolustaa paikkaansa. Lähempänäkin tuo on Pohjoismaita.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: