+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Maaliskuun ekana lauantaina 2017.  Luettelo keitaista ym. ohjelmasta viimeistään tammikuussa.

Joissain piireissä pidetään asiallisena oikein julkisesti paheksua sitä, kun olutta juomalla kerätään rahaa katulasten suojakodille. Kaveripiireissä kuiskutellaan ja ovatpa jotkut oikein mopoillaankin kierrelleet paikasta toiseen paikan päällä paheksumassa sitä jumalatonta meininkiä.

Emme jaksa ymmärtää moista ulkokultaisuutta. Esimerkiksi Saksassa vuosittain järjestettävä Oktoberfest on yksi maan tunnetuimpia matkailutuotteita. Joka vuosi tuhannet ja taas tuhannet ihmiset matkustavat sitä varten Saksaan ja suomalaiset matkatoimistotkin myyvät sinne matkoja oikein lehdessä ilmoittamalla eikä kukaan moista paheksu millään tavalla. Pattayan Suomalaisen saamien tietojen mukaan moista juhlaa vietetään lähinnä olutta juomalla.

Irlannin tunnetuin vientituote on irkkupubit, joita nousee kaikkialle maailmaan kuin sieniä sateella ja ne ovat kaikkien mielestä ainoastaan pikantti lisä katukuvaan maassa kuin maassa. Siellä juodaan oluen lisäksi myös viskiä.

Ja kuka osaisi kuvitellakaan käyvänsä Englannissa ilman, että poikkeaisi myös aidossa brittipubissa ihan vaan, tuota, tunnelmaa haistelemassa ja ehkä myös vaikka pubilounaalla, kuinkas muuten. Uskokoon ken haluaa.

Koska Saksaa, Irlantia, Englantia eikä esimerkiksi Tsekkiäkään paheksuta ollenkaan, vaikka kokonaiset kansakunnat läträävät oikein julkisesti oluen kanssa päivästä toiseen ja kutsuvat ulkomaalaiset vieraatkin pahennuksensa pariin, niin vian on oltava jossain muualla kuin oluessa.

Jotain Carlsbergiä, Heinekeniä, Anheuser-Buschia ja Whitbreadiakin pidetään esimerkillisesti hoidettuina mahtiyrityksinä vaikka niiden tulos muodostuukin lähes pelkästään oluen valmistuksesta ja myynnistä.

Näitä asioita miettiessämme keksimme, miksi meitä paheksutaan ja noita muita ei vaikka he lanttaavatkin kaljaa päivittäin ja me ainoastaan yhtenä päivänä vuodessa.

Kas, kun nuo muut ymmärtävät pitää oluesta saamansa myyntituotot itsellään eivätkä tyhmyyksissään mene jakamaan niitä millekään orpolapsille kuten me. Viimeksi kaikkiaan 105.000 bahtia. Se lienee oikeutus siihen meihin kohdistettuun paheksuntaan.

Joten eiköhän kaikki taas ensi maaliskuussa osallistuta tähän Pattayan äijämäisimmäksikin mainittuun hyväntekeväisyystapahtumaan ja oteta muutama olut.

Lasten tähden.

Kaljaa kitusiin. Lasten tähden.
Kaljaa kitusiin. Lasten tähden.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: