+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Kiinan valtiollinen uutistoimisto Xinhua julkaisi viime viikolla kuvia tyhjentyneestä Pattayasta.

Tämä tarina voitaisiin Pattayan lisäksi kirjoittaa myös Phuketista, Koh Samuista, Mae Phimistä tai mistä tahansa muusta turistikeskuksesta, jonne ei kertakaikkiaan tule enää ulkomaalaisia turisteja, mutta kun kiinalaiset kerran keksivät kirjoittaa sen Pattayasta, niin antaa mennä kun on alamäki vaan, kuten laulussa sanotaan.

Lokakuu on tulossa, sesonki alkamassa ja Pattayalla valmistaudutaan jälleen vastaanottamaan ne miljoonat turistit, jotka vuosittain tuovat työtä ja vaurautta rannikon suurkaupunkiin. Paitsi tänä vuonna.

Uutistoimisto Xinhuan kuvissa näkyy tyhjiä rantatuoleja ja sitä Katri-Helenan vanhasta hitistä tuttua autiota hiekkarantaa. Pattayan rannat kiinnostavat kiinalaisia siksi, että ne jo muutaman vuoden ajan ovat toimineet kiinalaisturistien lähtö- ja saapumispaikkoina merellä tai jollain lähistön saarella vietetyn retkipäivän yhteydessä.

Kaikkialla tungeksimaan tottuneille kiinalaisille moinen tyhjyys ja tila olisivat suurta ylellisyyttä, mutta valitettavasti vain Pattayankin rannoille on pääsy kielletty ulkomaalaisilta.

Jotkut matkailuyrittäjät eivät enää jaksa uskoa hallituksen lupauksiin, joiden mukaan Thaimaan piti avautua turisteille ensin elokuussa, sitten syyskuussa ja nyt on lokakuukin peruuntumassa. Ristiriitaiset, eri lähteistä saadut tiedot eivät ainakaan kohenna ihmisten luottamusta, vaikka koronakriisin hoidossa Thaimaa on kieltämättä toiminut aivan erinomaisen hyvin. Valitettavasti se nyt näkyy tyhjien rantojen ja hotellien muodossa.

Xinhuan mukaan tyhjyys näkyy myös pattayalaisten matkailuyrittäjien rahapussissa. Moni on lyönyt pensselit santaan niin Pattayalla, Phuketissa, Koh Samuilla kuin muissakin turistikohteissa. Eikä kellään ole rahaa.

Nyt on toivokin menossa.

Tiistaina 15.9. löytyi sentään yksi turistin näköinen ihminen kävelemässä rannalla lähellä Bali Hain satamaa.
Sisukkaimmat tulevat vielä töihin vaikka eivät enää tunnu itsekään tietävän miksi.
Mutta sinä päivänä kun tästä maailmasta rantatuolit loppuu, niin Pattayalla niitä on.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: