+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Opetusministeriössä ei olla hirveän innostuneita kiinalaisturistien keskuudessa muotiin tulleista thaimaalaisista koulupuvuista.

Kiinassa suureen suosioon noussut osittain Thaimaassa kuvattu elokuva First Love on poikinut ikävän lieveilmiön. Jotkut elokuvan fanit ovat Thaimaassa elokuvan jäljillä ollessaan saaneet päähänsä ostaa aidon thaimaalaisen koulupuvun ja pukea sen ylleen elokuvan tunnelmiin päästäkseen.

Kun noin puolentoista miljardin asukkaan Kiinassa sanotaan “jotkut”, niin se tarkoittaa jo melkoista ihmismäärää. Esimerkiksi meitä suomalaisia on alle 0,4 % Kiinan väkimäärästä.

Thaimaan opetusministeriön virallinen kanta kiinalaisten koulupukuvillitykseen on, että käyttäkööt kunhan koulujen nimiä ei ole näkyvillä missään.

Ensirakkauden jalanjäljillä. Kiinalaisturistit thaimaalaisissa koulupuvuissaan vaatekaupan edustalla.

Kiinalaiseen muoti-ilmiöön alettiin kiinnittää huomiota, kun bangkokilaisen Sriphan Shop -nimisen vaatekaupan omistaja lisäsi tuon ylläolevan kuvan Facebook -sivuilleen ja kiitti kiinalaisia kaupoista.

Kiinalaisten keskuudessa muoti sai alkunsa siitä, kun tunnettu kiinalainen laulaja-näyttelijä Ju Jingyi käytti thaimaalaista koulupukua helmikuussa Thaimaassa käydessään ja jakoi itsestään kuvia sosiaalisessa mediassa.

First Love on vuonna 2022 kuvattu romanttinen komedia, jonka virallisen trailerin pääset katsomaan tuosta alta:

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: