+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Yhteistyön tarkoituksena on estää vaaleja koskevien valeuutisten leviäminen netissä.

Thaimaan keskusvaalilautakunta järjesti seminaarin, jonka tarkoituksena oli kertoa vaalilakeihin tulleista muutoksista ja antaa kansalaisille oikeaa tietoa tuleviin parlamenttivaaleihin liittyen. Seminaarin päätteeksi pidettiin yhteinen lehdistötilaisuus TikTokin edustajien kanssa.

Jatkossa keskusvaalilautakunta tulee tiedottamaan vaaleihin liittyvistä asioista virallisten kanavien lisäksi myös TikTokin kautta. Yhteistyö alkaa jo vaalikampanjoinnin aikana, jolloin se varsinainen loanheitto yleensä alkaa.

– Vaalilautakunta ja TikTok tulevat yhteistyössä levittämään oikeaa ja asianmukaista tietoa tulevista parlamenttivaaleista ja estämään vaaleihin liittyvien valeuutisten ja disinformaation leviämisen internetissä, kertoi keskusvaalilautakunnan pääsihteeri Sawaeng Boonmee. 

Keskusvaalilautakunnan Sawaeng Boonmee (vas.) ja TikTokin Chanida Klyphun.

Thaimaan TikTokia edustava Chanida Klyphun kertoi TikTokin olevan erittäin tarkka siitä, ettei sen kautta levitetä valheellista tietoa eikä yleisten normien vastaista sisältöä.

– Me uskomme, että tehokas tapa välttää kaikkea edellä mainittua on oikean ja tarkan tiedon välittäminen luotettavista lähteistä. Olemme erittäin tyytyväisiä mahdollisuudesta avata yhdessä keskusvaalilautakunnan kanssa sivuillemme tuleva vaalikeskus, Election Centre, jonka kautta ihmiset kautta maan tulevat saamaan yksityiskohtaista ja oikeaa tietoa vaalikampanjoinnin ja vaalien kulusta Thaimaassa, hän sanoi.

– Vaalien aikana TikTok tulee julkaisemaan politiikan tutkijoiden analyysejä sekä paikallistason toimijoiden mietteitä vaalien kulusta sekä havaintoja mahdollisista disinformaation levittäjistä.

Tilaisuuden lopuksi otettiin perinteinen yhteiskuva.

Vaalisivusto tulee olemaan kaikille avoin ja se avataan kohdakkoin. Tarkkaa päivämäärää ei vielä kerrottu.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: