+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Se ilotulitusviikonloppu kun sitten meni niin kuin meni liikenteen ja väkijoukkojen hallinnan osalta, on Pattayan kaupungintalolla ryhdytty valmistautumaan uuden vuoden countdown -iltoihin ja öihin.

Muistin virkistämiseksi: Pattaya Fireworks Festival -viikonlopun aikana liikenne jumitti mm. kakkoskadulla täydellisesti, parkkipaikat eivät riittäneet mihinkään ja ihmiset hengittelivät toistensa niskaan ilman kasvomaskeja niin kuin koronavirusta ei olisi koskaan ollutkaan. Mobiiliverkko romahti useaan otteeseen, kun kukaan ei ollut osannut kuvitella sellaisen ihmismäärän haluavan jostain syystä kuvata ilotulitusta ja jakaa sitä suorana sosiaalisen median kanavilla.

Nyt kaupungintalolla halutaan varmistaa, ettei moinen kaaos pääse toistumaan, kun ihmisiä alkaa virrata Pattaya Countdown -tapahtumiin uuden vuoden alla.

Tätä se oli kakkoskadulla Fireworks -viikonloppuna.

Kaupunginjohtaja Poramese Ngampichesin johdolla 20.12. pidetyssä suunnittelukokouksessa todettiin aivan ensimmäiseksi, että ilotulitusviikonlopun kontrolloimattomat tapahtumat johtuivat pääosin siitä, että paikalle tulleiden ihmisten määrä oli ennakkoarvioissa raskaasti aliarvioitu. Ennakkoon ajateltiin ilotulitusten houkuttelevan paikalle ehkä 100.000 ihmistä, mutta heitä tulikin melkein puoli miljoonaa.

Tähän asti kaupungintalolta ei ole saatu minkäänlaisia vastauksia kyselyihin aiheesta mikä meni pieleen.

Viime vuoden “koronacountdown” oli vielä pienimuotoinen juhla, johon osallistuvilta vaadittiin rokotustodistukset ja se negatiivinen koronatestitulos. Myös maskipakko oli silloin vielä voimassa.

Mm. GSM -verkkojen väliaikaisia tukiasemia tullaan Bali Hain alueelle asentamaan, jottei mobiiliverkko kaatuisi ihmisten jakaessa jotain tapahtumaa suorana sosiaalisessa mediassa.

Nyt noita rajoituksia ei enää ole ja esiintyjäluettelokin on paljon viimevuotista näyttävämpi, joten on todennäköistä suuren väkijoukon jälleen palaavan Pattaya Countdown -tapahtumia ja konsertteja seuraamaan 29.-31.12 Bali Haille.

Väkijoukkojen liikkumisen hallintaan tullaan kiinnittämään entistä enemmän huomiota. Kaupungintalolla on vielä tuoreessa muistissa Etelä-Koreassa Halloween -juhlien aikaan väkijoukon tallomaksi jäänyt ihminen.

Thaimaan Suomalainen julkaisee tiedot tapahtuman tarkemmista turvajärjestelyistä, jahka ne annetaan julkisuuteen. Aikaahan tässä on vielä reilu viikko.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: