+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Hua Hinin alueen vedensaantiongelmat alkavat olla arkipäivää jo joissain osissa kaupungin alueita.

Nyt on kaupungintalo julkistanut kolmen kohdan ohjelman, jolla aletaan torjua vedensaantiongelmia niin nyt kuin pidemmälläkin tähtäimellä.

– Tarkoitus on turvata vedensaanti niin lyhyellä-, keskipitkällä- kuin pitkälläkin tähtäimellä, kertoo kaupunginjohtaja Nopporn Wutthikul (pikkukuva).

Välitön korjaus vesipulaan on tarkoitus saada pumppaamalla vettä Kasetsartin yliopiston eläinsairaalan tekojärvestä Hua Hin Na‘n tekojärveen kaupungin vesivarantojen täydentämiseksi. Aiemmin hanke on epäonnistunut siksi, että vanhat 60 cm:n paksuiset putket eivät kestäneet veden painetta ja hajosivat Hua Hin Soi 95:n risteyksen kohdalla. Nyt ne on uusittu.

Kasetsartin yliopiston tekojärvessä on mistä ottaa, ainakin väliaikaisesti.

Keskipitkän tähtäimen suunnitelmissa on yhteistyö 14. piirin keinokasteluviraston kanssa. Aikomuksena on yhdistää Hua Hinin kaupungin vedenkuljetusjärjestelmät keinokasteluviraston järjestelmiin siten, että hätätilan vallitessa lisävettä saadaan myös sieltä maanviljelijöiden tarpeisiin. Tähän kulunee aikaa kolmisen kuukautta ja sen jälkeen tulee vielä asennettavaksi tehostuspumppuja vedenpaineen lisäämiseksi.

Pitkän tähtäimen suunnitelmissa on sitten noin kilometrin mittaisen ja metrin läpimittaisen putken asentaminen Kanaali 1:stä Hua Hin Na’n tekojärveen asiaankuuluvine pumppuasemineen. Tämä suunnitelma on jo ollut esillä maan hallituksessa ja ensi vuoden budjetista on varattu rahaa sen toteuttamista varten.

Jahka kaikki suunnitelman kolme vaihetta on toteutettu, ei Hua Hinin seudulla pitäisi enää vesiongelmia olla.

Kyllähän Hua Hinin ympäristössä vettä riittää. Nyt se aiotaan saada vesijakelun piiriin.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: