+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Kaupungintalolta korostetaan, että mitään ei ole vielä “kiveen hakattu”, vaan kaikki riippuu koronavirustilanteesta ja ennen kaikkea Pattayaa koskevasta avautumispäätöksestä, joka toivon mukaan saadaan CCSA:lta myönteisenä 24.9.

Kaupungintalon ilmoitus tulee aikana, jolloin sosiaalisessa mediassa “tiedetään” Pattayan Fireworks Festival järjestettäväksi marraskuun 26.-27. päivien välillä ja muitakin, esim. Loy Krathongin viettoa koskevia suunnitelmia ja tapahtumia järjestettäväksi. Kaupungintalolta tiedotetaan, että näitä päiviä ei kukaan ole vielä lyönyt lukkoon millään tavalla ja että lopulliset päätökset jopa Pattayan avautumisen suhteen ovat vielä CCSA:n sinettiä vailla.

Alustavia suunnitelmia on tehty useita tapahtumia koskien, kuten Fireworks Festival, Pattaya Countdown, Food Festival, Loy Krathong jne.

Pattayan kaupunginjohtaja Sonthaya Khunplume uskoo 70 % Pattayan väkilukuun merkityistä virallisista asukkaista tulevan täysin rokotetuiksi lokakuun alkuun mennessä ja kertoo kaupungintalolla toivottavan tämän luvun ylittävän 80 %. Tämä ilmeisesti siksi, että Pattayan, kuten Bangkokinkin todellisella väkimäärällä on aika vähän tekemistä kaupungin virallisen asukasluvun kanssa sitten, kun kaikki kaupungin palvelut taas pelaavat.

Kaikkien palveluiden avautuminen on kaupunginisien toivelistalla myös tulevaa sesonkia ajatellen, mutta varmaa se ei vielä ole eikä lopullinen päätös asiassa ole kaupungintalon tai edes provinssin hallinnon, vaan CCSA:n käsissä. Pattayan palveluista hyvin suuri osa on ollut suljettuina jo kuuden kuukauden ajan, yli 25 henkilön kokoontumiset on kielletty ja alkoholin nauttiminen julkisilla paikoilla kielletty. Sitten on vielä ulkonaliikkumiskielto.

Provinssin päivittäiset koronavirustartunnat ylittävät jatkuvasti 800 tartunnan rajan eikä pidä unohtaa sitäkään, että Chonburi edelleen kuuluu tummanpunaisten provinssien joukkoon. Näihin asioihin on saatava selkeä muutos, mikäli tuhansien ihmisten massatapahtumia aiotaan järjestää.

Tätä kirjoitettaessa tulee perjantai 24.9. olemaan Pattayalle tärkeä päivä. Silloin on syyskuun viimeinen perjantai ja CCSA:n kokous, jonne Thaimaan matkailu- ja urheiluministeriö toimittaa kaikkien viiden provinssin avaamista koskevat tiedot niitä koskevia päätöksiä varten.

Let’s hope for the best!

Ei tästä kaupungista voi olla pitämättä. Se kätkee sisäänsä liian monta uskomatonta tarinaa.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: