+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Thaimaan Suomalaisen lukijamäärät lähtivät voimakkaaseen kasvuun syyskuussa 2019 ja jatkoivat nousuaan aina kevätkuukausiin saakka. Kaikkien aikojen lukijaennätys tehtiin huhtikuussa, jolloin sivuillamme käytiin yli 100.000 kertaa. Kuluneen marraskuun lukema oli 81.962 kertaa, missä on lisäystä viime vuoden marraskuuhun reilut 25.000.

Marraskuun suosituimmaksi artikkeliksi nousi hallituksen harkitsemia karanteenilievennyksiä koskeva juttu otsikolla

Juttu julkaistiin jo 5.11. ja se keräsi lukijoita pitkin matkaa koko kuukauden ajan. Kerrankin näin, voisi sanoa. Yleensähän asiat ovat menneet niin päin, että suurin piirtein kuukauden viimeisellä viikolla julkaistu kohujuttu on kerännyt muutamassa päivässä ykköstilaan oikeuttavan lukijamäärän. Me emme tee sitä tahallamme, vaan joskus asiat vain menevät, niin kuin menevät.

Toiseksi suosituimmaksi nousi taksien matkatavaramaksuja koskenut

Juttu koskee meitäkin siinä mielessä, että Lucky Taxi & Tour Service on edelleen täydessä toiminnassa, vaikka muutamasta autosta olemmekin koronaviruksen myötä joutuneet luopumaan. Onneksi ovat Toyota -leasingilla olleet hyvin ymmärtäväisiä meitä ja pientä yritystämme kohtaan.

Thaimaan bahtin kurssikehitys näkyy olevan kestosuosikki lukijoidemme keskuudessa. Niin tässäkin kuussa, sillä kolmanneksi eniten luettiin juttua

Ihan kiva nähdä teidän kiinnostuvan julkaisemistamme jutuista noinkin laaja-alaisesti. Kevään mittaan toivoisin näkeväni edes yhden Suomessa asuvia thaimaalaisia koskevan jutun päätyvän tuonne kolmen kärkeen jossain vaiheessa, mutta toivoahan saa aina.

Mainostajien puolella tapahtui mielenkiintoisia asioita. Vaikka Hans Lankari superbannereineen jyrääkin edelleen mennen tullen ja vaikka ne “perinteiset” kolme kärjessä ovatkin Hua Hinin ja Pattayan Suomi -seurat vahvistettuna kaikkien seurojen emojärjestö Suomi-Seura ry:llä, niin toiseksi eniten meidän sivustoltamme poistuttiin videolle, jossa näytettiin, kuinka jalokiviliikkeen ryöstö Thaimaassa tapahtuu.

Toinen mielenkiintoinen seikka oli se, että Radio Mäkelä ja HIVPoint olivat aivan Suomi-Seuran kannoilla kilvoittelemassa listan kolmossijasta. Näyttäisi kärki olevan tasaantumaan päin talvea kohti mentäessä.

Näitä pääkirjoituksia laatiessa minulle tulee aina vähän haikea olo katsellessani tuohon työpöydälle kiinnitettyä listaa niistä toimenpiteistä, mihin meillä ryhdytään koronaviruksen hellittäessä sen verran, että Thaimaahan voi taas vapaasti matkustaa. Sitten, kun ei ole enää karanteenipakkoa ja pelkkä rokotustodistus ja matkavakuutus riittävät viisumin saamiseksi.

Lista ilmestyi tuohon viime toukokuussa ja nyt, joulukuussa, noiden koronaviruksen jälkeen toteutettavien toimenpiteiden alkamispäivä tuntuu olevan yhtä kaukana kuin silloinkin.

Mutta ei auta valittaa. Sinnitellään yhdessä!

Luck

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: