+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Thaimaan matkailuasioista vastaava ministeri Phiphat Ratchakitprakarn (pikkukuva) kertoi torstaina 4.3. esittelevänsä hallituksessa suunnitelman karanteenien toteuttamisesta suosituilla turistialueilla aivan uusin pelisäännöin, jotta maan matkailuelinkeinolle saataisiin sen kipeästi tarvitsemaa lisäbuustia.

Koko karanteeniajan voimassa olleen kahden viikon hotellihuoneissa kyhjöttämisen sijasta ulkomaalaiset matkailijat ohjattaisiin Bangkokista kaikkein suosituimmille turistialueille, joissa hotellihuoneista pääsisi ulos jo kolmen karanteenipäivän jälkeen, mikäli ensimmäinen koronatestitulos osoittautuu negatiiviseksi. Näitä alueita ovat ainakin ministerin kaavailuissa Phuket, Krabi, Surat Thani, Chonburi ja Chiang Mai.

Karanteenin pituus tulisi edelleen olemaan sen kaksi viikkoa siinä mielessä, ettei karanteenialueelta saa poistua muualle Thaimaahan ennen kuin kahden viikon mittainen karanteeniaika on kulunut. Ministeri Phiphat esitteli suunnitelmiaan matkailuväen ja terveysviranomaisten kanssa pitämänsä kokouksen jälkeen uutistoimisto Reutersille.

– Näiden uusien karanteenisäädösten voimaan tuleminen toki vaatii vielä hallituksen hyväksynnän, hän tarkensi.

Aiemmat uutiset mm. golf -karanteeniohjelmasta sekä Phuketin ja Pattayan pyrkimyksistä “erityiskaranteenialueiksi” ynnä itsensä pääministeri Prayut Chan-o-chan lausunto karanteenien purkamisen tarpeellisuudesta viittaavat kaikki siihen suuntaan, että koronakaranteeneja oltaisiin pikku hiljaa purkamassa asteittaisten lievennysten politiikkaa noudattaen. Thaimaa on jo palannut päivittäisissä uusissa koronavirustartuntatapauksissa tasolle, jossa niiden luku ilmoitetaan kymmenissä ja suunta on koko ajan laskeva.

Koronaviruksen aikana Thaimaa on eristäytynyt kokonaan muusta maailmasta, julistanut ulkonaliikkumiskiellon, sulkenut ravintolat ja tehnyt kaiken sen, mistä Suomessa vain puhutaan. Nyt on Thaimaassa aika alkaa miettiä normalisoitumista.

Vuonna 2020 Thaimaan matkailumäärät putosivat vuoden 2019 noin 40 miljoonasta ulkomaalaisturistista peräti 83 % vain 6,7 miljoonaan ja tänä vuonna laskun odotetaan edelleen jatkuvan siten, että vuoden 2021 mittaan maahan tulisi ehkä 3,2 miljoonaa ulkomaalaista turistia. Se on enää alle 10 % vuoden 2019 matkailijamääristä.

Todella kova suonenisku organisaatioille, jotka on rakennettu sitä 40 miljoonaa varten.

1 comments

  1. No nyt alkaa kuulumaan oikeaa toimintaa,jos tämä esitys menee lävitse hallituksessa niin kyllä alkaa turistivirta tulla ainakin näihin mainittuihin kohteisiin.

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: