+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Thaimaan pääministeri Prayut Chan-o-cha (pikkukuva) kertoi uutistoimisto Bloombergille hallituksensa harkitsevan vakavasti mahdollisuutta poistaa karanteeni niiltä matkailijoilta, joille on annettu rokotus koronavirusta vastaan.

Vaikka varsinaiselta 14 vrk:n karanteenilta vältyttäisiinkin, tulee hallitus edelleen seuraamaan tarkasti ulkomaalaisten matkailijoiden liikkeitä Thaimaassa. Tähän seurantaan kuuluvat niin tarkoitusta varten suunniteltu älypuhelinsovellus kuin esimerkiksi entuudestaan tuttu 48 tunnin ilmoittautumisvelvollisuuskin.

– Thaimaan hallituspiireissä tiedetään hyvin karanteenin muodostavan ehkä kaikkein suurimman esteen turistien maahantulolle ja mikäli maan matkailuelinkeinon pelastaminen sitä vaatii, tulee hallituksen pohtia keinoja ja ajankohtaa tuon esteen poistamiseksi, pääministeri sanoi.

Hän jatkoi toteamalla, ettei tällaisia päätöksiä missään nimessä voida tehdä hätiköimällä, vaan kaikki mahdolliset tekijät ja seuraukset huomioon ottaen.

Edelleen pääministeri kertoi hallituksen jo hyväksymien AstraZenecan ja Sinovacin koronavirusrokotteiden saavan pian seuraa muidenkin rokotevalmistajien tuotteista, vaikka Thaimaa on jo tilannut edellämainituilta yhteensä 63 miljoonaa rokoteannosta, kun kotimainen lisenssivalmistuskin lasketaan mukaan. Pelkästään omien kansalaistensa tarpeisiin maa tarvitsee noin 120 miljoonaa rokoteannosta ja siihen päälle vielä rokotteet maassa eleleviä ulkomaalaisia varten.

Rokotusoperaation nopeuttamiseksi myös yksityisille sairaaloille ja klinikoille on jo myönnetty lupa aloittaa rokotukset heti, kun rokotteita sitä varten maahan saadaan.

Pääministerin sanat nostivat Modernan rokotteet ja niiden hyväksynnän jälleen julkisten spekulaatioiden kohteeksi.

– Monet lääkevalmistajat haluavat tuoda rokotteensa Thaimaan markkinoille, mutta lupamenettelyn vaatimat paperit eivät vielä ole täysin selvät, pääministeri sanoi.

– On Thaimaan kannalta pelkästään hyvä asia, että saamme nopealla aikataululla lisää rokotteita, hän päätti.

Bloombergin uutisesta ei käynyt ilmi, tuleeko mahdollinen karanteenivapaus koskemaan kaikkia rokotettuja vaiko ainoastaan Thaimaan hyväksymillä rokotteilla rokotettuja matkailijoita.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: