+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Thaimaan matkailuasioista vastaava TAT ilmoitti Bangkokin olevan ainoa järkevä vaihtoehto ulkomailta saapuville karanteenin suorittajille.

TAT:n päätös merkitsee käytännössä sitä, ettei Bangkokin ulkopuolisiin provinsseihin pääsekään karanteeniin, vaan ne toteutetaan edelleen bangkokilaisissa ASQ (Alternative State Quarantine) -hotelleissa kuten tähänkin asti. Niinikään kaikki haaveet jostain “omaehtoisesta kotikaranteenista” thaimaalaisen kakkoskodin mukavuudessa voidaan tuon päätöksen myötä haudata ja alkaa odotella uusia päätöksiä.

– Bangkokissa sijaitsevat ASQ -hotellit ovat kaikkein parhaiten varusteltuja ulkomaalaisten karanteenien varalle ja Bangkokissa heidät on myös helpompi toimittaa hoitoa saamaan, mikäli virustapauksia testeissä ilmenee, kommentoi TAT:n johtaja Yuthasak Supasorn päätöstä.

Johtaja Yuthasak ei kuitenkaan sulkenut täysin pois mahdollisuutta ottaa käyttöön provinsseissa sijaitsevia karanteenihotelleja, mikäli kysyntä rajojen avaamisen kakkosvaiheessa sitä edellyttää. Sitä odotellessa TAT kehittelee koko ajan yhdesssä Thai Airwaysin sekä thaimaalaisten matkatoimistojen ja hotellien kanssa erilaisia tapoja tehdä karanteeniajasta miellyttävämpi. Suunnitteilla on päiväretkiä Bangkokissa ja lähialueilla tarkkojen karanteenisäädösten alaisina.

Thaimaan matkailupomo Yuthasak Supasornilla on vielä paljon tekemistä ennen kuin Thaimaan matkailu saadaan taas jaloilleen.

Samaan aikaan pyritään elvyttämään kotimaan matkailua entisestään kunnianhimoisen viiden miljoonan hotelliyöpymis- sekä kahden miljoonan lentolippuvarauksen tavoitteen saavuttamiseksi 31.1.2021 mennessä. Lokakuun 22. päivänä oli toteutunut 1,9 miljoonaa hotelliyöpymisvuorokautta ja ainoastaan 100.000 lentolippuvarausta oli käytetty.

TAT -johtaja tunnusti alan turvautuvan noiden hotelliyöpymisten osalta pieneen silmänkääntötemppuun: aiempien hotellien lisäksi yöpymisvuorokausiin lasketaan vast’edes kaikki pienemmätkin hotellit ja majatalot, joilla on yhtiökohtainen veronumero, thaimaalaisittain Tax ID.

Lisäksi TAT:n johdolla suunnitellaan erilaisia lahjakortteja esimerkiksi hotellien ravintolatoiminnan elvyttämiseksi ja lentoliikenteeseen suunnitellaan alennuslippuja, jotka eivät edellytä hotellihuonevarausta kohteessa. Työtä riittää Thaimaan matkailuväellä.

2 comments

  1. Siis muutosta ei tullut näihin asioihin,ensitalvena ei sitten turisteja ainakaan suomesta tänne tulee,karanteenia viettämään pariksi viikoksi Bangokiin.Voi,voi tätä hallituksen touhua.Onhan se tietenkin hauskaa kun ei tarvitse väentungoksessa kulkea Pattayassakaan eikä rannoilla ole juuuri tungosta.Myös ravintolat loistavat tyhjyyttään ainakin viikolla,viikonloppuisin porukkaa tietenkin on kun ihmisiä tulee lähikaupungeista,etenkin Bangokista tänne viikonloppua viettämään.

  2. Timo Mäkinen

    Asumme Nong Kaista n. 50 km päästä Si Chiang Maissa. Eli jos jostain syystä haluaa Pattayalle niin kannattaa ajoittaa viikonlopulle.

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: